Festivalsjef gjør musiker-debut

Festivalsjef Farida Nabanggala vil gjennom musikk hjelpe folk under pandemien.
Foto: Kari Bye
Faridah Nabaggala er ikke bare fofatter, gründer, festivaldirektør og kunstner - hun er nå også sangerinne og låtskriver.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Nylig ga hun ut “På en Støvete Jordklode”, en egen versjon av “På en støvete landevei”.

– Jeg har alltid elsket å formidle følelser, tanker og min lidenskap gjennom sang. Min oppvekst var full av musikk og kunstneriske uttrykk. Musikk er jo et universelt språk som gjør at du blir i stand til å gjøre en forskjell, nå inn til sjelen til folk – og “flytte fjell”, sier Nabanggala til abloom.no.

Nabaggala forteller at det var viktig for henne å bruke sangstemmen sin til å hjelpe mennesker gjennom pandemien. Ennå er vi ikke i mål, men det betyr ikke at vi er fortapt, mener hun:

– Jeg håper at min musikk kan hjelpe mange som lever med tung depresjon og føler at livet ikke lenger har noe å gi dem. La oss danse, le og kose oss – og samtidig opprettholde smittevernet.

Nabaggala ønsker å satse videre på å lage sine egne versjoner av kjente, norske barnesanger.

— Men forskjellen på meg og andre norske artister er at jeg setter barn og unge med spesielle behov i fokus i alt jeg gjør. Ikke bare med sangene mine, men også gjennom forfatterskapet mitt, filmproduksjon og det at jeg leder både en filmfestival og en organisasjon.