Festivalsjef gjør musiker-debut

Festivalsjef Farida Nabanggala vil gjennom musikk hjelpe folk under pandemien.
Foto: Kari Bye
Faridah Nabaggala er ikke bare fofatter, gründer, festivaldirektør og kunstner - hun er nå også sangerinne og låtskriver.

Nylig ga hun ut “På en Støvete Jordklode”, en egen versjon av “På en støvete landevei”.

– Jeg har alltid elsket å formidle følelser, tanker og min lidenskap gjennom sang. Min oppvekst var full av musikk og kunstneriske uttrykk. Musikk er jo et universelt språk som gjør at du blir i stand til å gjøre en forskjell, nå inn til sjelen til folk – og “flytte fjell”, sier Nabanggala til abloom.no.

Nabaggala forteller at det var viktig for henne å bruke sangstemmen sin til å hjelpe mennesker gjennom pandemien. Ennå er vi ikke i mål, men det betyr ikke at vi er fortapt, mener hun:

– Jeg håper at min musikk kan hjelpe mange som lever med tung depresjon og føler at livet ikke lenger har noe å gi dem. La oss danse, le og kose oss – og samtidig opprettholde smittevernet.

Nabaggala ønsker å satse videre på å lage sine egne versjoner av kjente, norske barnesanger.

— Men forskjellen på meg og andre norske artister er at jeg setter barn og unge med spesielle behov i fokus i alt jeg gjør. Ikke bare med sangene mine, men også gjennom forfatterskapet mitt, filmproduksjon og det at jeg leder både en filmfestival og en organisasjon.