– Skjegglengde er religionsfrihet

Foto: Arkiv.
Foto: CF Wesenberg.
En arbeidsgiver kan ikke avgjøre hvor langt skjegg en ansatt skal ha når skjegglengden er begrunnet i religion, fastslår Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Avgjørelsen har falt etter at et selskap innenfor sikkerhetsbransjen er klaget inn for ombudet, skriver dagen.no.

Sakspapirene viser til at saken handler om en mann som gikk på kurs for å bli sikkerhetskontrollør. Mannen tilhørte en spesiell retning innen islam, hvor det ikke er tillatt å ha kortere skjegg enn en knyttneve.

– På bakgrunn av mannens skjegg endret arbeidsgiver sitt uniformsreglement fra skjegg må være velpleiet til skjegg må være kort og velpleiet, heter det i saksdokumentene som dagen.no har innhentet hos ombudet.

– Så ut som en ekstremist
Arbeidsgiveren viste til at de ønsket at sine ansatte skulle se velpleiet ut, og at skjegget til mannen brøt med denne mannen. Arbeidsgiveren uttalte også at de hadde fått tilbakemelding fra kunder som mente mannen så ut som en ekstremist på grunn av skjegget. Mannen fikk ikke fortsette i jobben etter endt kursing.

LDO mener mannen er beskyttet av diskrimineringslovens §4, som forbyr diskriminering på grunn av religion. Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik har også gått grundig inn i saken.

– Å bære skjegg som ikke klippes kortere enn en knyttneve, omfattes av retten til å gi uttrykk for sin religion, skriver hun i vedtaket.