– Nett-troll er psykopater

Nettmanipulasjon: såkalte nett-troll som hetser og mobber på internett har personlighetsforsyrrelser som gjør at de føler glede av å skade andre, går det frem i en ny studie.
Foto: Claudio Castello
Ny studie bekrefter det du kanskje har hatt på følelsen i lang tid, skriver teknofil.no.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

En ferske studie ved navn “Trolls just want to have fun” viser at mange av de som kommer med spydige kommentarer, hets og sjikane (“nett-troll”) har problemer som strekker seg lang utover det å ødelegge for andre på internett. 

Nett-trollene scorer nemlig skyhøyt i målinger av karaktertrekk som kan knyttes til både machiavellisme, narsissisme, psykopati og direkte sadisme, ifølge slate.com

– Trollene er manipulerende, egosentriske, mangler empati og opplever glede over å påføre andre mennesker skade, konkluderer psykolog Erin Buckels ved University of Manitoba, som står bak studien.

Troller for å sjokkere
5,6 prosent av de spurte svarte at de foretrakk trolling på Internett, blant annet ved å sende folk videre til sjokkerende nettsider bare for moro skyld, eller hetse i forumer eller kommentarfelt. 41,3 prosent svarte at de ikke kommenterte noe på Internett. 

– Fordi oppførselen er motiverende i seg selv for sadister, vil moderatorer få det vanskelig med å stoppe trollene ved å stenge dem helt ute fra alt. Til syvende og sist kan trangen til å trolle blir for sterk for sadister, sier Buckels til slate.com