– Nett-troll er psykopater

Nettmanipulasjon: såkalte nett-troll som hetser og mobber på internett har personlighetsforsyrrelser som gjør at de føler glede av å skade andre, går det frem i en ny studie.
Foto: Claudio Castello
Ny studie bekrefter det du kanskje har hatt på følelsen i lang tid, skriver teknofil.no.
0Shares

En ferske studie ved navn “Trolls just want to have fun” viser at mange av de som kommer med spydige kommentarer, hets og sjikane (“nett-troll”) har problemer som strekker seg lang utover det å ødelegge for andre på internett. 

Nett-trollene scorer nemlig skyhøyt i målinger av karaktertrekk som kan knyttes til både machiavellisme, narsissisme, psykopati og direkte sadisme, ifølge slate.com

– Trollene er manipulerende, egosentriske, mangler empati og opplever glede over å påføre andre mennesker skade, konkluderer psykolog Erin Buckels ved University of Manitoba, som står bak studien.

Troller for å sjokkere
5,6 prosent av de spurte svarte at de foretrakk trolling på Internett, blant annet ved å sende folk videre til sjokkerende nettsider bare for moro skyld, eller hetse i forumer eller kommentarfelt. 41,3 prosent svarte at de ikke kommenterte noe på Internett. 

– Fordi oppførselen er motiverende i seg selv for sadister, vil moderatorer få det vanskelig med å stoppe trollene ved å stenge dem helt ute fra alt. Til syvende og sist kan trangen til å trolle blir for sterk for sadister, sier Buckels til slate.com