Shabana går på ski over Grønland

Shabana Rehman hadde premiere på forestillingen Shabana går på ski over Grønland på Scene West Victoria onsdag kveld. Forestillingen har fått strålende kritikk.

“Det går unna så det gnistrer av henne. Fra åpningsnummeret hvor hun står burkatildekket på startstreken og danser halling med landets vakreste, mørkeste øyenbryn til hardingfele-akkompagnement, til den mest bollywoodske showfinale som er sett på en norsk scene, er Shabana Rehmans nye show et verbalt festfyrverkeri. Ikke sjelden gnistrer det nifst morsomt.” (Strålende skitur Dabladet 14.11.02)

“Med suveren hjelp av humor-forfatter veteranen Dagfinn Nordbø og regissør Kåre Nybakk, serverer Shabana Rehman et lystelig frekt show med spark i alle retninger. En skikkelig pille for integreringen.” (Shabana går på ski over Grønland NRK 14.11.02)

“Prestasjonen er for så vidt enestående. I nærmere halvannen time står Shabana mutters alene med sine egne ord på Scene West-scenen. Da er du avhengig av både et godt manus og et variert kroppsspråk for å fange publikums oppmerksomhet hele veien. Begge deler holder i tilstrekkelig grad, ikke minst er Shabana flink til å etablere røde tråder gjennom hele forestillingen.” “..Og det beste Shabana gjør på sin ski-ferd over Grønland, er å ta brodden av seiglivete fordommer på begge sider av kulturgrensen.” (Integrert med integritet VG 14.11.02)

“Også i sitt nye show slår Shabanas replikker til begge leire. Og premierepublikumet viste også denne gang at det satte stor pris svært mange av hennes replikker. De kvitterte gang på gang med applaus og latter.” (Velsmurt Shabana TV2 14.11.02)