Walmart ville ikke lage sørstatskake – solgte “IS-kake” i stedet

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Amerikaneren Chuck Netzhammer fikk kake dekorert med flagget til terrorgruppen Islamsk Stat (IS), men ikke kake med sørstatsflagget på.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Netzhammer bestemte seg for å ta et besøk til sin lokale Walmart-butikk i delstaten Louisiana, i håp om å bestille en sørstatsflagg-kake med ordene «Heritage not Hate».

Til hans store skuffelse ble forespørselen avvist, på bakgrunn av at kjeden har besluttet å fjerne alle sørstatsflagg fra butikkene sine som følge av massakren på ni afroamerikanere i Charleston.

Neste dag besluttet å teste dagligvare-gigantens dømmekraft da han allerede neste dag troppet opp i samme butikk, og pent ba om en ny kake dekorert med flagget til Den islamske staten (IS).

Krever forklaring
Til hans store overraskelse gikk Walmart-butikken med på å lage kaken. Netzhammen gikk så videre til nettstedet YouTube for å fortelle om hele episoden.

– Walmart, dere bør avgi en forklaring. Jeg gikk for å gå kjøpe en sørstatsflagg-kake fra dere, men dere ønsket ikke å bake en slik kake. Dagen etter gikk jeg tilbake og ba om en kake med flagget til Den islamske staten, som jeg til min store overraskelse fikk, sier han i videoen.

– Skulle aldri vært bakt
Talsperson for Walmart, Randy Hargrove, sier til The Daily Caller at de ansatte trolig ikke forsto hva IS-flagget sto for. 

– Vår lokale butikk har gjort en feil, og kaken skulle aldri vært bakt. Vi beklager, sier Hargrove i en e-post til avisen.