Khan åpnet «Absolutt ikke rasist»

- Jeg er glad jeg får æren av å åpne utstillingen, sier Saera Khan, som er sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet og fraksjonsleder for kultur og utdanning.

Utstillingen “Jeg er absolutt ikke rasist” presenterer en historisk framstilling av antirasistisk arbeid i Norge, fra 1930-tallet og fram til i dag.

Gjennom fotografier og tekst får vi en historisk fremstilling av antirasistisk arbeid i Norge, fra 1930-tallet frem til i dag. Mange organisasjoner har vokst frem i takt med økt rasisme. Utstillingen gir også innblikk i disse organisasjonene arbeid.

– Det finnes mange måter å være norsk på i våre dager, sier Khan til Dagsavisen og kommer med et hjertesukk om Fremskrittspartiets utspill i bystyret, som Kahn vurderer som nedsettende karakteristikk av innvandrere.

– Det er fremmedfiendtlig, sier hun, og er lei av at det hele tiden snakkes om integrering.

– Jeg har en kjepphest for jeg liker ikke ordet integrering, hvorfor ikke bruke inkludering i stedet? Sier Khan og legger til at utstillingen favner mennesker i alle aldre og omfatter jødeforfølgelse og forskjellsbehandling av samer og sigøynere.