Foto: Flickr.com

Lag indisk kylling tikka-masala

En rett som stadig blir vanligere å se på norske middagsbord.

Utrop nr. 3/2010 (18.02.2010)

Ingredienser:

1 kg kyllingbryst, fileter uten bein
Smeltet smør (til å pensle med)

2/3 dl yoghurt
3 ts hakket ingefær
3 ts knust hvitløk
¼ ts hvit pepper
¼ ts støtt spisskummen
¼ ts støtt kardemomme
¼ støtt muskatnøtt
¼ ts chilipulver
¼ ts gurkemeie
3 ts lemon juice
4 ts vegetabilsk olje
(som marinade)

1,5 dl tomatkonsentrat
3 dl tomatpuré
1 kg tomater, hakkede
2 l vann
2 ts ingefær mos
2 ts hvitløksmos
2 ts grønn chili
1 ts rød chilipulver
2 ts støtt nellik
8 kardemomme frøkapsler
Salt etter smak
3 ts smør
1 2/3 dl fløte
2 ts ingefær, skåret i tynne strimler
Honning etter smak
(til sausing)

Tilberedning:

1. Pisk alle ingrediensene til marinaden sammen i en stor skål. Skjær kyllingbryst. Mariner så kyllingen og la det stå i kjøleskapet natten over.

2. Varm ovnen til 180 grader og stek kylling i 8-10 minutter. Pensle med smør et par ganger og hell over den resterende marinaden, og stek kyllingen i ytterligere 5 minutter.

3. Begynn å tilberede sausen. Fjern kjernen i paprikaen og i den grønne chilifrukt og hakk i små stykker. Ha tomater, tomatkonsentrat og tomatpuré i en gryte og tilsett cirka to liter vann. Tilsett ingefær og hvitløk, grønn chilipepper, rød chilipulver, støtt nellik, kardemomme og salt. Kok dette over svak varme til det blir en tykk saus.

4. Kjør sausen gjennom en sil, og kok sausen opp igjen. Tilsett smør og fløte, og rør rundt. Server med kylling og ris.