Chili con carne
Foto: Flickr.com

Lag chili con carne

Varmrett fra Mexico, nå som høsten er snart i anmarsj.

Utrop nr. 9/2010 (27.05.2010)

Ingredienser:
2 bokser med røde bønner, kast vannet.
1 teskje matolje
1 stor løk, finhakket
1 grønn paprika, finhakket
1 pakke med kjøttdeig
1 boks med tomater
1 grønn chili, mild
2 teskjeer hakket jalapeno chilipepper (kan søyfes)
1 liten boks med tomatsaus eller salsa-saus
litt cayennepepper
en halv desiliter ris

Slik gjør du:

Stek løk i matolje i en stor kjele, når den er gyldenbrun, ha i kjøttdeigen og stek. Når deigen er stekt en liten stund, tilsett alle krydder og fortsett å steke. Ha i tomat i boks og fortsett å steke. Tilsett vann og sett på lokk. Når det koker, senk varmen og la det småkoke i 10-15 minutter. Retten skal ikke være tørr, men ha fuktighet igjen.

Server med varm bageutte eller kokt ris ved siden av.