Profetens Umma støttet terroristene som angrep Statoil-anlegget i Algerie. Nå krever flere muslimer at Islamsk råd skal gå ut mot gruppen.
Foto: Elvis Chi Nwosu

Krever fordømmelse

Flere muslimer krever at Islamsk Råd skal kritisere Profetens Ummah.

Utrop nr. 6/2013 (07.02.2013)

"Neste gang du, eller noen av dine likesinnede ekstremister og terrorister ønsker å angripe noe/noen så får dere angripe meg først - som muslim så er det min plikt å forsvare uskyldige mennesker fra urett.", skriver Yousef Bartho Assidiq i et innlegg hos Dagsavisen.

Utspillet kommer etter at Ubaydullah Hussain, talsperson for Profetens Umma, støttet terroristene bak angrepet mot Statoils anlegg i Algerie på Facebook. Under tittelen ” Du må forbi meg først, Ubaydullah!” tok han et oppgjør med Hussain, men nå kritiserer han også Islamsk råd for å være stumme i debatten.

Skulle uttalt seg
–Islamsk Råd skulle hatt en uttalelse mot ekstremisme, som vi vanlige muslimer kunne henvise til og lenke til i nettdebatter. På den måten kan vi som ønsker å jobbe mot ekstremisme i hverdagen få den tyngden vi behøver, sier Assidiq til Klassekampen.

Det er ikke bare han som kommer med kritikken. I følge avisen er det flere som er misfornøyd med stillheten fra rådet, deriblant daglig leder i Minotenk, Linda Alzaghari.

–Dette er ikke en liten fillesak. Det er veldig alvorlig når noen støtter en terroraksjon hvor nordmenn blir drept. Her må Islamsk Råd Norge være soleklare.

Ikke nok resurser
I følge NTB tilbakeviser Leder for Islams Råd, Mehtab Afsar, kritikken. Han forteller at grunnen til at de ikke har vært synlige er at de mangler resursene til det. Han forklarer at de uansett er krystallkklare på hvor de står i slike saker.

–Skal vi til enhver tid ut og uttale oss hver gang noen finner på å si et eller annet? Det må ikke forsøkes å skape tvil om hva vi mener i forhold til den type handlinger og holdninger. Alle som forherliger vold og terror har vi fordømt, og vi kommer også til å gjøre det i fremtiden, forklarer han til nyhetsbyrået.