Henlegger Grønland-skyting

Spesialenheten for politisaker konkluderer med at politibetjenten som skjøt en somalisk kvinne i 30-årene i Oslo i fjor høst ikke gjorde noe straffbart.
Foto : Wikimedia Commons
Spesialenheten for politisaker henlegger saken hvor en politibetjent skjøt og skadet en kvinne på Grønland i Oslo.

I september i fjor skjøt og skadet en politibetjent en somalisk trebarnsmor i 30-årene på Grønland i Oslo, etter meldinger om at hun ville drepe et barn. Kvinnen, som ble sendt til sykehus med skuddskader i lysken, er fortsatt siktet for drapsforsøk, melder NRK.

Spesialenheten, som etterforsket saken, har nå konkludert med at politibetjenten som skjøt kvinnen, ikke har gjort noe straffbart:

«Spesialenheten kan ut fra omstendighetene ikke se at politibetjent A kan bebreides for at han handlet i tråd med den treningen han var gitt i å takle en direkte konfrontasjon med person med kniv.», heter det i vedtaket.

Her på Grønland i Oslo sentrum, skjedde skyteepisoden.
Foto : Claudio Castello

Sprikende vitneforklaringer
I vedtaket fra Spesialenheten heter det at det er sprikende opplysninger fra personer som var vitner til hendelsen. 

Vitner som NRK har snakket med mener på sin side at politiet lett kunne ha tatt kniven fra kvinnen, i stedet for å løsne skudd.

Vurderer å klage inn avgjørelsen
Kvinnens bistandsadvokat Odd Ivar Aursnes Grøn har nylig fått avgjørelsen fra Spesialenheten.

– Jeg må nå gå gjennom vedtaket med min klient og vurdere om vi skal klage på avgjørelsen eller ikke, sier Grøn til NRK.

Advokat for politibetjenten som skjøt, Jens-Ove Hagen, sier at hans klent naturlig nok er fornøyd med avgjørelsen.

– Spesialenheten legger til grunn min klients forklaring og observasjoner han gjorde før han gikk til det skrittet å skyte. Han har hele tiden ment at han gjorde det riktige og det har han nå fått bekreftet, sier Hagen til NRK.