Truls Ahmad Noor Bølstad er tidligere menighetsforstander og ahmadiyyamuslim.
Foto: Claudio Castello

Forstår nordmenns muslimfrykt

Ahmadiyya-muslimene opplever diskriminering i Norge og forfølgelse i utlandet. En av Norges første konvertitter, Truls Noor Ahmad Bølstad, tror det blir vanskeligere å være muslim i tiden som kommer.

Utrop nr. 12/2017 (28.03.2017)

– Én ting er realiteten, og en annen ting er hva man opplever. Vi erkjenner at mennesker føler frykt for islam og muslimer, og jeg sier at det er muslimers egen feil, sier Bølstad, en av Norges første konvertitter, og ahmadiyya-muslim, til VGNett.

Bølstad (bildet) var en av flere som etablerte den reformvennlige, muslimske trosretningen i Norge i 1957, sammen med moskeens tidligere imam Kamal Yousuf, som forøvrig trolig var en av de første imamene i Norden. 

Når VGs journalist spør om hvorfor han mener muslimer selv er skyld i denne frykten, svarer han:

– Fordi det er mennesker, det er muslimer, som utfører grusomme handlinger i islams navn, og de påberoper seg guds navn, på arabisk. Det er klart at det skremmer folk. 

En økende demonisering
75-åringen er bekymret for hva fremtiden vil bringe for muslimer her til lands – og i Vesten generelt –etter at en høyrepopulistisk bølge har skylt over Europa og USA, og muslimer ofte blir stående i midten av kryssilden. 

– Vi ser en demonisering, og det var demonisering som var forløpet til hele holocaust. En hver som har lest europeisk historie må se det. I det øyeblikket du begynner å se på andre som rotter, dyr og uønskede, er da neste tanke å utrydde dem, sier Bølstad til VGNett.