– Kødda med alt

Storfint oppmøte til Stovnerrevyen 2019.
Foto: Eva Holte
– Disse ungdommene er modige, de kødda jo med absolutt alt, sa varaordføreren i Oslo, Kamzy Gunaratnam, etter premieren på elevrevyen Stovnerske tilstander torsdag kveld.
Eva Holte
Latest posts by Eva Holte (see all)

Revyen er kommet i stand som et samarbeidsprosjekt mellom Født Fri og Stovner videregående skole. Ingen av dem la fingrene i mellom når de gikk løs på myter og sannheter om livet i bydelen nord-øst i Oslo.

Her ble det harsellert med macheter, politi, hijaber, seksualundervisning og velmenende Frogner-fruer som veldig gjerne ville hjelpe de “stakkars brune”. 

– Jeg personlig synes revy er ganske løe saker! ble det sagt innledningsvis på scenen.
– Det er no norsk kulturgreier, danse, synge spise pølser… men de har sagt at vi må gjøre det, forstår du?

Kamzy Gunaratnam er Stovnerrevyens høye beskytter.
Foto : Eva Holte

Med disse oppløftende ord var revyen i gang. Og det ble mange norske “kulturgreier”, med dans og sang og sketsjer, men vafler og ikke pølser i pausen. Publikum moret seg og heiet skuespillerne fram med lattersalver og klappsalver. Det var tydelig at medelevene satte pris på å bli underholdt om stovnerske tilstander. 

Inga Marte Thorkildsen.
Foto : Eva Holte

Det er mange år siden sist Stovner videregående skole satte opp en revy. Begeistringen i salen og spillegleden på scenen kan tyde på at revytradisjonen igjen blir en del av skoleåret. 

Shabama Rehman Gaarder har utarbeidet manuset til revyen sammen med komikeren Zahid Ali.
Foto : Eva Holte

Stovnerske tilstander spilles fredag og lørdag kl 19.00 i aulaen på Stovner videregående skole.