Ga bort skoene til skoløs mann

En mann ga bort skoene sine til en passasjer på bussen som ikke hadde sko. Foto: Illustrasjon.
Foto : Flickr
En kanadisk muslimsk mann tok av seg sine sko på bussen og ga dem til en barføtt medpassasjer. Deretter forlot han bussen og gikk barbeint hjem. 
Avatar

Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Hendelsen skjedde under en tur på lokal bussrute i den kanadiske byen Toronto, skriver den britiske avisen The Independent

– Han tok av skoene og sokkene og sa “du kan ta disse, ikke tenk på meg. Jeg bor i nærheten og kan gå”. Det smeltet hjertet mitt, sier bussjåføren Surjit Singh Virk til QMI Agency. 

27-åringen fra Surrey i den kanadiske provinsen British Columbia ønsket ikke å bli identifisert, fordi hans muslimske overbevisning sier at barmhjertige handlinger bør gjøres anonymt.
 
Nådd Facebook
Bilder av de to passasjerene ble lagt ut på Facebook og har fått flere hundre likes. 

– Vi er en stor familie, og hvis noen i familien mangler sko og vi har mer enn nok, er det nettopp dette vi ville gjort. Vi trenger en påminnelse om at menneskeheten trenger redning, skriver en Facebook-bruker. 

Flere barmhjertige handlinger har nådd andre nettsamfunn. 27-åringens barmhjertige handling settes i sammenheng med andre nylige eksempler. En av disse er “Find Mike”-kampanjen som resulterte i en gjenforening mellom en mann som var nær ved å begå selvmord, og mannen som pratet han fra å gjennomføre handlingen.