Frankrike vil styrke sikkerheten ved synagoger

Innenriksminister Gérald Darmanin sier han har bedt om at sikkerheten rundt jødiske institusjoner i Frankrike styrkes i anledning pesach, den jødiske påsken.
Foto: UMP Photos
Frankrike vil ta grep for å øke sikkerheten ved jødiske skoler, synagoger og andre steder som brukes av jøder, opplyser landets innenriksminister.

Innenriksminister Gérald Darmanin peker blant annet på den internasjonale situasjonen og at høytiden pesach, også kalt jødisk påske, nærmer seg. Pesach begynner 22. april.

– Jeg har bedt lokale tjenestepersoner om å øke sikkerheten betraktelig ved steder som besøkes av våre jødiske landsmenn, særlig når det kommer til synagoger og jødiske skoler, skriver Darmanin i sosiale medier mandag.

Beskjeden kommer etter at Iran natt til søndag gjennomførte et større droneangrep mot Israel. Angrepet, som var svar på Israels angrep mot Irans konsulat i Syria tidligere i april, har skapt frykt for at situasjonen i Midtøsten kan eskalere ytterligere.

Frankrike er hjem for flere jøder enn noe annet europeisk land, men har også en stor muslimsk befolkning. Når konfliktnivået øker i Midtøsten, fører det derfor også ofte til konflikt, protester og sammenstøt i Frankrike.

Frankrike registrerte fire ganger så mange antisemittiske handlinger i fjor enn året før, ifølge Rådet for jødiske institusjoner (CRIF). CRIF sier at en utløsende faktor har vært krigen i Gaza.

(©NTB)