Foto: flickr.com

Raser mot henleggelse

Voldelige opptøyer i Ferguson i natt etter at den 28-årige politimannen som skjøt og drepte Michael Brown ikke blir tiltalt.

Utrop nr. 46/2014 (04.12.2014)

Avgjørelsen ble kunngjort like etter klokken 03 i natt, norsk tid, av aktor Robert McCulloch, skriver VGNett.

– Familien mistet en ung mann, og smerten ved et slikt tap er det få som kan skjønne. Alt etterforskningsmateriell ble gitt til storjuryen, og de 12 personene tok avgjørelsen om at det som skjedde ikke kan straffeforfølges. 

I en kunngjøring har også politimannens advokater sagt at Wilson fulgte den opplæringen han har hatt.

– Wilson fulgte treningen sin og fulgte loven. Vi skjønner at mange vil tvile på storjuryens avgjørelse. Vi vil oppmuntre alle som vil uttrykke sin mening om å gjøre det på respektfull og fredfull måte, skriver advokatene, ifølge St. Louis Today.

Butikker i brann, flyplassen stengt
Utenfor lokalene til det lokale politiet i Ferguson var raseriet til å ta og føle på. Et flere titalls biler og butikker blitt satt i brann i Ferguson, og tilsammen er 29 personer under arrest. Flyplassen i St. Louis er nå også stengt.

Familien til Brown skriver i en pressemelding at de er skuffet over at mannen som tok livet av deres barn ikke blir straffeforfulgt. Samtidig ber de om at protestene ikke utarter til mere voldelige opptøyer.

– Vi er dypt skuffet over at vår sønns drapsmann ikke stilles til ansvar for handlingene sine. Vi ber om at dere protesterer på fredelige måter. Vi må ikke møte vold med vold. La oss ikke bare lage bråk, la oss utgjøre en forskjell, heter det i en uttalelse fra Brown-familien.

Holdt protestmarsjer rundt om i USA
Liknende protester har spredd seg til flere amerikanske byer, men det er ikke meldt om opptøyer noen andre steder enn i Ferguson.

I New York marsjerte demonstranter opp 7th Avenue og på Times Square, og i Washington D.C. samlet demonstranter seg foran Det hvite hus. Flere hadde plakater der det sto "Stop racist police terror".

Link til illustrasjonsbildet.