UNE opprettholder avslag på asylsøknad fra kirkeasylfamilie

Den afghanske familien på fem har fått avslag fra UNE.

Den afghanske familien på fem har siden mars 2018 hatt tilhold i Hønefoss kirke. Lørdag 12. oktober ble familiefaren og hans sju år gamle sønn angrepet da de gikk tur i et friområde på Hønefoss.

Faren ble lettere skadd etter å ha blitt slått, mens sønnen ble dyttet over ende. I avhør har de fornærmede forklart at det ble fremsatt ytringer som kan tolkes som rasistiske under angrepet.

Til avisen bekrefter politiet mandag at saken er henlagt på grunn av mangel på gjerningspersoner. Det er heller ingen vitner som har meldt seg, opplyser politioverbetjent Lisbeth Edvardsen ved Hønefoss politistasjon.

Samtidig som politiet har ferdigstilt sine undersøkelser i straffesaken, har også UNE avsluttet sin behandling av familiens asylsak, og opprettholder siste avslagsvedtak.

Familien på fem kom til Norge i november i 2015. De søkte beskyttelse fra forfølgelse i hjemlandet fordi de hadde innledet et hemmelig kjærlighetsforhold i strid med ønskene til kvinnens familie. Familien mener de vil bli drept av kvinnens bror dersom de reiser tilbake.

Norske utlendingsmyndigheter har flere ganger avslått søknaden, med begrunnelse i at det ikke er fare for forfølgelse eller andre overgrep.

Familien har også fått avslag på opphold på humanitært grunnlag fra både Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE).