Valg i USA: Konspirasjonsteorier

Author Recent Posts Redaksjonen Latest posts by Redaksjonen (see all) Utrops utgave 16 – 2024 er ute nå! - 25.04.2024 Forside av utgave 16-2024 - 25.04.2024 Utrops utgave 15 – 2024 er ute nå! - 18.04.2024 Sunday, 1 November 2020 HL-senteret Finnes det et hemmelig nettverk som styrer verden? QAnon – en delvis høyreekstrem og […]

Sunday, 1 November 2020
HL-senteret

Finnes det et hemmelig nettverk som styrer verden?

QAnon – en delvis høyreekstrem og kultliknende internettbevegelse som hevder at “the deep state” – et hemmelig nettverk av mektige personer i USA styrer som en skyggeregjering i kamp mot landets president Donald Trump.
Det påståtte verdensomspennende nettverket består av en elite som blant annet er knyttet til satanisme, pedofili og kannibalisme. Hvem er den som i følge teorien kan stoppe dem? Det er president, Donald Trump som selv ikke avviser konspirasjonsteorien.
Dager før det amerikanske valget snakker John Færseth og Terje Emberland om temaet konspirasjonsteorier og spesielt QAnon opp mot den amerikanske valgkampen.

John Færseth er journalist og tidligere lektor. Han har blant annet skrevet boken KonspiraNorge som tar for seg det norske konspirasjonslandskapet.

Terje Emberland er seniorforsker på HL-senteret.

Grunnet smittevern er det begrenset med plasser på arrangementet. Kun forhåndspåmeldte gjester kan delta. Billetter slippes på våre hjemmesider 1 uke før arrangementet.

Arrangementet vil også strømmes.