Kampen for demokrati og ytringsfrihet i Hongkong

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Shwan Dler Qaradaki er Årets Olsokkunstner - 19.04.2024 FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Hvorfor begynte flere millioner hongkongere å demonstrere i 2019? Og hvordan reagerte de […]

Hvorfor begynte flere millioner hongkongere å demonstrere i 2019? Og hvordan reagerte de da håpet brast? Bli med oss på en visning av Anders Sømme Hammers fenomenale dokumentar «Do not split»! Hammer har fulgt flere av Hongkongs demonstranter tett under noen av de største demonstrasjonene i 2019 og inn i 2020.

Lenge var Hongkong en oase for demokrati og ytringsfrihet i regionen. Demonstrasjonene kom som et resultat av et forslag om å utlevere mistenkte i straffesaker til fastlands-Kina – et land der regimekritikere risikerer tortur og lange fengselsstraffer uten lov eller dom. Lovforslaget var en direkte trussel mot Hongkongs demokrati og ytringsfrihet. Det tente en gnist i befolkningen. Ropene deres ble hørt over hele verden.

Etter fremvisningen inviterer Norsk PENs Kina-utvalg til samtale med regissør Anders Sømme Hammer og Hongkongkomiteens leder Jessica Chiu. Samtalen ledes av Inger Bentzrud, journalist og medlem av Norsk PENs Kina-utvalg.

Visningen og samtalen er gratis, og du følger det hele i arrangementet på Facebook.