Frokostmøte: Alt du lurer på om konspirasjonsteorier!

33Shares

Thursday, 29 April 2021

𝐅𝐫𝐨𝐤𝐨𝐬𝐭𝐦ø𝐭𝐞 𝐨𝐦 𝐤𝐨𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐬𝐣𝐨𝐧𝐬𝐭𝐞𝐨𝐫𝐢𝐞𝐫

Parallelt med koronapandemien har konspirasjonsteorier blitt satt på dagsordenen som aldri før. I USA har QAnon, som anser Donald Trump som sin frelser, fått mye oppmerksomhet. I Norge har forestillingen om en sammenheng mellom Covid-19 og 5G-nettet blitt spredd i sosiale medier. Vaksinemotstand flettes sammen med konspirasjonsteorier. Det er flere grupper på sosiale medier i Norge hvor vaksinemotstandere deler teorier og myter om vaksinen og potensielle bivirkninger. For eksempel at den skal gjøre kvinner sterile og endre menneskers DNA.

🤔 Hva kjennetegner egentlig en konspirasjonsteori? Hvorfor lar folk seg lokke til å tro på den? Og hvorfor kan konspirasjonsteorier være så farlige?

️️☕ D️ette og mer får du svar på hvis du tar frokosten sammen med oss!

▶Strømmes via YouTube. Arrangementet oppdateres med link.

🗣John Færseth er ekspert på konspirasjonsteorier. Han intervjues av Didrik Søderlind, rådgiver i Human-Etisk Forbund.

👨Om konspirasjonsteori-ekspert John Færseth:
Forfatter og frilansskribent. Han har skrevet en rekke artikler og kronikker for norske aviser og nettsteder. En av Norges fremste eksperter på konspirasjonsteorier, blir ofte hentet inn som ekspertkommentator på området.
Færseth har skrevet bøkene KonspiraNorge, Ukraina – Landet på grensen og Fyrårnet i Øst – Putins Russland og vestlige ekstermister.

Alle bøkene kan kjøpes på https://www.humanistforlag.no/

https://www.facebook.com/events/2852284725019770/