Lansering av Stopp Hatprat Norge

 
Foto:stopphatprat.no
Hatefulle ytringer ødelegger for ytringsfrihet og deltagelse på nett. Kommentarfelt, sosiale medier og blogger fylles av hets, trusler og hat mot personer basert på fordommer. Dette svekker menneskeverd og fører til diskriminering.
0Shares

Stopp Hatprat er del av en europeisk ungdomskampanje mot hatprat og for menneskerettigheter på nett. Vi vil skape synlighet og debatt rundt hatprat og bygge en positiv nettkultur uten hat.

11. februar, kl 1800, lanseres den norske, landsdekkende kampanjen mot hatprat, på Litteraturhuset. Innledning vil bli gitt av Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik, og personen bak prosjektet ”Human of Oslo”, Iffit Qureshi.

Deretter arrangeres det debatt med tittelen «Hatprat i Norge». Hvor vi stiller spørsmålene; Hva er hatprat? Hvordan fungerer det? Hvorfor er det et problem og hva kan vi gjøre for å stoppe det?

Debattpanelet vil bestå av Florence Aryanik, sentralstyremedlem i Ungdom Mot Rasisme og samfunnsdebattant, Yousef Assidiq, skribent og muslimsk konvertitt og Luca Espeseth, kjent fra P3-dokumentaren «Mannen uten penis» og blogger på bloggen “Best med bart”. Ordstyrer for debatten er Åshild Marie Vige, tidligere Skeiv Ungdom leder.