Forestilling med Tabanka Dance Emsemble

Tabanka er årets ambassadører på Dansens Dager. Her i Operaen med forestillingen Rythm, Roots and Revolution
Foto: Tabanka Dance Ensemble
Pulse er en rytmisk manende og pulserende forestilling med dype røtter i Afrikas og Karibias rituelle bevegelsesteknikker hvor Voudun-vibrasjoner møter gester fra norske hverdagsritualer.
0Shares

Forestillingen harselerer med, utfordrer og beveger stereotypier. Den våger å spørre spørsmål som: ”hva hvis kolonialiseringen skjedde i revers?”.

Tabanka Ensemble er kjent for sine sjelfulle koreografier, undulerende ryggrader, og pulserende rytmer. Deres melaninrike utøvere inntar ikke rollen som minoriteter og tar snarere en naturlig og sentral rolle i sine egne dansede historier. Tabanka er et unikt kompani i norsk sammenheng og er for andre gang invitert til Dansens Hus.

I Pulse er alvoret, gleden, rytmen og dansen like kontrastfylt som livet, og danner et spennende utgangspunkt for refleksjon og diskusjon. Alle Tabankas utøvere er også trente ungdomsarbeidere og det er bla. samtaler med melaninrike ungdommers erfaringer i Norge som danner utgangspunkt for Pulse. Forestillingen er ikke bare et innsyn i en ny og spennende dansesjanger, men også et innblikk i en virkelighetsopplevelse som mange ikke kjenner til.

Dato & tid

Lør. 29. Okt. 15:00 
Søn. 30. Okt. 15:00

Varighet

50 minutter

Scene

Hovedscenen

Pris

NOK 120 – 200

Medvirkende

Koreograf og kunstnerisk leder:Thomas Talawa PrestøHoveddansere og solister:Amie Mbye 
Joel Ramires 
Mercy Akadimah 
Pearl Tawiah 
Wolman Michelle LucianoEnsemble:Ekperedima Clarice Okeke 
Lacky Mahamed 
Rena OnyeKostymer:Mo9k