Cosmopolites 30-årsjubileum

0Shares

Cosmopolite scene ble grunnlagt i 1992 av Miloud Guiderk. Musikkscenen har bragt verden til lille Oslo, og publikum har med tiden omfavnet musikken fra alle verdenshjørner – med en stadig større åpenhet og interesse.

Vi viderefører vår musikalske bookingprofil med kvalitetsmusikk på tvers av sjangergrenser og oppdager til stadighet nye band som ved å blande sjangre skaper en høyere enhet – i ekte kosmopolitisk ånd.

Alune Wade Band feat. Mamani Keita

Alune Wade kan sammenlignes med et tre: Hans grasiøse selvtillit, rolige autoritet og intense kraft manifesteres idet den senegalesiske bassisten og sangeren tar oss med på sin jazzvoyage.

Wades nyeste album SULTAN, som er nummer fem i en rekke av utgivelser, er en musikalsk bro mellom Afrika og Midtøsten. Ordet ‘Sultan’ er arabisk og rommer både feminine og maskuline verdier. Ordet brukes også i tyrkisk, bengali, Avar og Urdu. Albumet SULTAN representerer multikulturalisme gjennom de ulike rytmene og lydbildene fra jazz, afrobeat og berbermusikk.

Det raffinerte, høykulturelle og urbane aspektet ved Wade’s lydbilde kommer fra hans mange reiser til dynamiske smeltedigler som Paris og New York, hvor sangeren oppsøker diasporamiljøer. Som en ekte representant for kosmopolitisk musikk passer Wade perfekt inn i Cosmopolites 30-årsjubileum.

Gjesteartist: Mamani Keita, sanger og musiker fra Mali, er på scenen med Alune Wade. Keita har en sterk kvinnes stemme, og var en av de vidunderlige kordamene til navnebror og superstjerne Salif Keita. Mamani som betyr «bestemor» er et passende navn for en svært erfaren og etablert musiker.

Velkommen til konsert på Cosmopolite!

Tid: 11.11, kl. 19.00
Sted: Cosmopolite, Soria Moria, Vogts gate 64