Skeiv islamsk kunst: Kunstnersamtale med Damien Ajavon

49Shares

Velkommen til en kunstnersamtale med den Oslo-baserte skeive tekstilkunstneren Damien Ajavon.

Samtalen ledes av kurator Noor Bhangu, og er den første i en serie kunstnersamtaler og forelesninger knyttet til prosjektet Skeiv islamsk kunst. Samtalen vil foregå på engelsk.

Ajavon ble født i Frankrike, er bosatt i Oslo og har røtter i Senegal og Togo. I arbeidet sitt utforsker hen ulike måter å bearbeide tekstilfibre for hånd; knyte, flette, sammenfiltre og veve. Denne praksisen kombinerer hen med afrikanske og vestlige påvirkningskilder for å skape tekstiler som forteller historier om kulturarven sin.

Samspillet mellom visuelle og taktile opplevelser har alltid spilt en viktig rolle i Ajavons prosesser. For hen taler tekstilene et tydeligere språk enn ordene, som hen bruker for å avdekke og knytte bånd til sitt eget opphav.

Gjennom en internasjonal karriere har Ajavon høstet betydelig erfaring og finpusset teknikker og ekspertise. Hen har lært å veve med hamp, å farge kasjmir og å arbeide med fjær i Italia, å filte hatter og lage tilbehør i Quebec, mønster og strikk i New York, digitalstrikk i Norge og tradisjonell manjak-veving i Senegal. For Ajavon er det viktig at denne praksisen kombineres med generasjoner av afrikansk håndverk og kunnskapen hen har tilegnet seg gjennom migrasjonen i og fra Afrika.

Tid: 08.11, kl. 18.30-19.30
Sted: Nasjonalmuséet, Brynjulf Bulls plass 3