GJESTEHAVN: Holmlia Kulturhavn inntar restaurant og fyller det med kunst og kultur!

Author Recent Posts Red. Latest posts by Red. (see all) “Dandiya for Sewa” – et indisk kulturarrangement i Oslo hvor inntekten går til Kreftforeningen - 13.09.2023 Khalid Salimi får utmerkelse fra Nobels Fredssenter - 13.09.2023 «Din muslimske banditt, skulle vært banket både blå og gul»: Så ekstreme er noen av Norgesdemokratenes kandidater - 10.09.2023 Vi […]
3Shares
Vi «tar over» gamle JAMS som gjester i eget hus fra 31. august til 2. september. På veien til målet om å få en felles møteplass for kultur for hele Søndre Nordstrand på Holmlia, inntar vi JAMS på Holmlia senter med opplevelser for store og små. Samtlige arrangement er gratis, og Anne på landet står for serveringen.
Vel møtt!
PROGRAM:
TORSDAG 31. AUGUST – Holmliaseminaret og Holmlia Kulturhavn
Kl.17:45: Kortfilm: «My parallel self in Oslo» av Ali Sobut
Kl 18:00: Debatt: Ikke feig ut – snakk ut! – Om rasisme og berøringsangst.
Er stillheten rasismens medarbeider?
Kl.20:30 – Konsert: Mo Ayn, Nawaz og Vic
FREDAG 1. SEPTEMBER
Kl.17:00: Almmøte: Kulturaktører i Søndre Nordstrand
Kl.20:00 – konsert: Arabisk Musikkfest på Holmlia
LØRDAG 2. SEPTEMBER
Kl.12:00 – Darbuka-verksted og Arabisk Musikk Familiekonsert
Kl.15:00 Holmliaseminaret – Generasjonssamtale med Holmlianere
Kl.17:00 «LANGBORD – drømmer og visjoner for Søndre Nordstrand» i samarbeid med OsloMet.
Kl.19:00 Holmlia Yacht Club DJs, band og gjester : Gatas Parlament, Oscar Blesson, Jester og Karin Melon´
Gjestehavna er et samarbeid mellom Holmlia Kulturhavn, Holmliainitiativet og Holmliaseminaret støttet av OBOS Jubel, Bomiljøtilskudd Søndre Nordstrand, Kulturrådet og Fritt Ord.
MER UTFYLLENDE PROGRAM:
TORSDAG 31. AUGUST
Kl.17:45 – Kortfilm: «My parallel self in Oslo» Demokratideltagelse og kunstig intelligens av Ali Sobut
Kl 18:00 Ikke feig ut – snakk ut! – Om rasisme og berøringsangst.
Er stillheten rasismens medarbeider? Hvordan si ifra og bli hørt?
Hvordan støtte og være en god alliert?
Innledning ved Ariana Guilherme Fernandes og Marianne Rugkåsa fra OsloMet, debatt ledet av Asta Busingye Lydersen med Khalid Salimi, Amani Olubanju Buntu og Ammal Ahmed Haj Mohamed.
Buntu skriver i sin tekst «Stillheten er rasismens medarbeider» https://forskersonen.no/…/stillheten-er…/2168839
«I visse kretser kan man ofte høre setningen «nå må vi ikke se alt som rasisme». Det kan virke som det antydes at dersom vi snakker mye om rasisme kan det bli en selvoppfyllende profeti. Med en slik innstilling kan fortielse bli et maktmiddel for å dempe, irettesette og ekskludere ubehagelige stemmer. Rasisme lever godt når stillheten gis rom.»
Moderator:
Asta Busingye Lydersen er del av den prisbelønte kulturgruppen Queendom som lager forestillinger med et norskafrikansk perspektiv. Hun har lang erfaring som mangfoldsaktivist og samfunnsdebattant. Asta jobber i dag som frilans scenekunstner, kulturprodusent og programleder, og er styremedlem i Holmlia Kulturhavn.
Kl.20:30 – Konsert: Mo Ayn, Nawaz og Vic
Mo Ayn er bare såvidt begynt på sin lovende karriere. Han er mannen bak låta “Flagget på brystet” og har akkurat sluttet EPen “Gjeterens sønn”. For tiden turnerer han med Karpe
https://open.spotify.com/artist/0WDI0f4hXiPrIrS4TUJDX7…
Nawaz – Søndre Nordstrand sin egen og meget talentfulle rapper – https://open.spotify.com/artist/20dvK4MUDm54tf9Nxhc0Xv…
Vic har base på Mortensrud og er en del av kollektivet Søndre Sound.
FREDAG 1. SEPTEMBER
Kl.17:00 – allmøte for kulturaktører i Søndre Nordstrand
Kl.20:00 – konsert: Arabisk Musikkfest på Holmlia
I gamle dager pleide platehandlere å ha en vogn som de dyttet gjennom gatene i byene i Midtøsten. De pleide å spille de nyeste hitene høyt, og alle kunne kjenne vibbene.
Velkommen til Arabisk Musikkfest på Holmlia! Saleh Mahfoud og medlemmer av Oslo Orientalske Orkester vil fremføre noen av de beste klassiske låtene fra den arabiske verden. Det vil være glede, lykke og dans.
https://www.facebook.com/SALEH.MAHFOUD.OSLO
LØRDAG 2. SEPTEMBER
Kl.12:00 – Darbuka-verksted og Arabisk Musikk Familiekonsert
Bli med oss på en herlig familievennlig begivenhet som forener kultur og musikk på den mest gledesspredende måten! I samarbeid med Oslo Orientalske Orkester utvider vi en varm invitasjon til ALLE familier om å delta på et spennende Darbuka-verksted. Gjør deg klar til å utforske de fortryllende rytmene fra Midtøsten når vi samles for å spille og skape musikk sammen!
Etter verkstedet er det klart for en spennende Arabisk Musikk Familiekonsert. Det er en tid for å la oss fordype oss i melodier som har stått tidens prøve, der vi ikke bare skal lytte, men også danse og synge med.
Ta med vennene dine og bli en del av denne spesielle dagen sammen med oss. La oss skape varige minner sammen! 🎶🕺🎤
Kl.15:00 Holmliaseminaret – Generasjonssamtale
Innledning ved Marius Park Pedersen (Holmlia lokalhistorie) og Malin Lifvergren som vil snakke om Lokalhistorie som samfunnsnyttig verktøy. Tilhørighet, identitet, fellesskap. Hvordan bygge gode samfunn gjennom generasjoner.
Moderator: Einar Idsøe Østevik Eidsvåg
Paneldeltakere: Ellen Holt, Jorunn Kapstad, Brian Cliff Olguin og Nawaz.
Fire generasjoner Holmlianere deler fra sitt liv på Søndre Nordstrand og hva det betyr for dem, hvordan det var før, hvordan det er nå og hvor skal vi?
Kl.17:00 «LANGBORD – drømmer og visjoner for Søndre Nordstrand» i samarbeid med OsloMet.
Velkommen til en åpen samtale om hvordan vi ser for oss vår bydel 30 år frem i tid. Kom og ta del i samtalen eller bare lytt til de drømmer og visjoner som andre ser for seg. Dette er en annerledes form for samtale der tanker og ideer bringes til bords. En samtale der alles stemmer teller like mye uavhengig av stilling eller arbeidserfaring. Mangfold verdsettes fremfor definisjonsmakt. Alle kan være med, som tilhørere, eller ved å ta plass rundt bordet hvis man vil delta i samtalen. Det er en vert og noen innledere til å sette det hele i gang.
Prosjektet ledes av Camilla Eeg-Tverbakk fra Oslo Met og er et startpunkt for en skrive-workshop med samme tema i løpet av høsten/vinter på Holmlia, i samarbeid med Eliot Moleba, Hamza Hirsi og Heidi Dahlsveen. Dersom du også har lyst til å delta på høstens workshop, send en mail til: [email protected]
Kl.19:00 Holmlia Yacht Club DJs, band og gjester
HYC´lerne kommer seilende til Jams nok en gang og har med seg flere gjester som Tracee og Karin Melon. Mer info kommer!
På dagtid 30.-1.september vil det være Sing Along Holmlia for skoleelever på barneskolene.