For en stemme!

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Første mann med flerkulturell bakgrunn vinner DIXI-prisen - 24.05.2024 – Vil ikke ha «mangfoldsvasking» - 24.05.2024 Nederland får Europas hardeste asylpolitikk - 23.05.2024 I forbindelse med Prides 50års-jubileum inviterer Nasjonaloperaen og Kringkastingsorkestret sangere fra mange sjangre, aldre og kulturer til en […]

I forbindelse med Prides 50års-jubileum inviterer Nasjonaloperaen og Kringkastingsorkestret sangere fra mange sjangre, aldre og kulturer til en storslått feiring av den fantastiske menneskestemmen. Konserten åpner årets Oslo Pride, onsdag 19. juni, og har fått navnet For en stemme!

Her vil publikum oppleve opera, joik, jazz, strupesang, pop og kveding, framført av fantastiske stemmekunstnere, barnekor og Kringkastingsorkestret. Konferansierer er Per Sundnes og Silya Nymoen, dirigent er Daniela Musca.

– Vi er så utrolige glade over at Nasjonaloperaen og Kringkastingsorkestret går sammen om en konsert som markerer at det er femti år siden den første pridemarkeringen i Oslo. Dette blir en fantastisk konsert som alle bør få med seg, sier leder i Oslo Pride Dan Bjørke

Konserten sendes dessuten på NRK1 på selveste paradedagen, lørdag 29. juni.

Feirer mangfoldet

På scenen står blant annet sopranist Samuel Mariño – med den lyseste mannsstemmen du kan forestille deg, Adrian Angelico, med både joik og operastemme, Mahsa Vahdat i duett med Jarle Bernhoft, kveder Kim Rysstad, Operaens barnekor og Sofie Asplund, med «Glitter and be gay». Det er mangfoldet som finnes i den enkeltes stemme, og kraften som oppstår når disse synger sammen som står i fokus.

– Menneskestemmene våre er noe av det mest fascinerende og det mest individuelle vi har. Når menneskestemmer kommer sammen, viser det både hva vi er i stand til å skape som felleskap, og skjønnheten som bor i mangfoldet blant oss, sier operasjef Randi Stene.

– De siste femti årene har det vært utrolig mange viktige stemmer som har ropt ut for skeives rettigheter her i Norge. Nå skal vi hylle alle disse stemmene, og Nasjonaloperaen og Kringkastingsorkestret har gjort en fantastisk jobb med å vise frem mangfoldet som finnes i stemmene våre, sier Dan Bjørke.

For en stemme! er en del av Nasjonaloperaens paraplyprosjekt Opera for alle, som vil løfte, styrke og utvikle forbindelsen mellom opera, sang og folkehelse. Prosjektet er gjort mulig med støtte fra Sparebankstiftelsen.

Tid og sted:
Onsdag 19. juni kl. 19:00, Den Norske Opera.

Konserten sendes også på NRK1 lørdag 29. juni.