Zahid Ali nominert til publikumsprisen

Også i år skal NRK dele ut publikumspris. Komikeren Zahid Ali er nominert til denne prisen.

Du har sett ham på TV2s “Rikets Røst” med Otto Jespersen. Og kanskje også på stand-up scener i Oslo. Zahid Ali er en av de få norsk-pakistanske komikere og spiller nå hovedrollen i to spillefilmer.
– Det viktig å vise ansikt på TV fordi ved å se andre hudfarger på TV venner man seg til dem og blir kjent på en måte, sier han.
Det å bli komiker har han alltid villet, men veien har ikke vært lett.
– Jeg leste nylig dagboka til min kompis der jeg som seksåring skriver at jeg vil bli klovn. Jeg har alltid visst at jeg ville bli komiker, sier Ali. – I starten var det sterke reaksjoner fra familien. Holdningen var mer “Hva er det her for noe tull, du må få ordentlig jobb, bli lege, advokat eller ingeniør”. Foreldrene var skeptiske, og det var en vanskelig fase. Men Etter hvert skjønte de at jeg kan leve av å være komiker, og så at jeg fikk mange tilbud. Nå ser de jo meg på tv, og skjønner at suksess kan man oppnå denne veien også.
Ali savner flere innvandrere i komibransjen. – Det finnes et fåtall av oss, sier han.
– Kan samme type humor tiltrekke innvandrere og nordmenn?
– Samme type humor kan tiltrekke begge grupper, men man må forstå humor. Jeg opplever at innvandrere ikke skjønner ironi. Enkelte ganger når jeg har opptrådt blir det bråk etterpå. Så må jeg forklare at vi mener det motsatte. Men det forstår de ikke, og påstår “Ja, men du sa jo sånn og sånn, og du må stå for det.”
Men Otto Jespersen er populær blant pakistanere, mener Ali. – Han har skapt reaksjoner fordi han dreit ut statsministeren, mora, gjestene osv., og hele programmet handler om å drite ut noen. Alle blir skjært over en kam, uten å skille mellom innvandrere og nordmenn. Han driter ut alle på en humoristisk måte, og det er sånn type humor pakistanere liker, forklarer Ali.
Komipris-juryen har nominert fem sketsjer, og gitt deg oppgaven: Stem frem årets publikumsfavoritt! Avstemningen er åpen frem til 26. august. Komiprisen ser du på NRK1 lørdag 27. august.

Stem her:
http://www6.nrk.no/magasin/underholdning/komiprisen-2005.html