Gåter

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 1. Per var ofte nysgjerrig på verden utenfor. […]

1. Per var ofte nysgjerrig på verden utenfor. Hver dag ville han se lengselsfullt gjennom glasset på den verden han aldri ville bli kjent med. Så en dag skjedde det utenkelige: Noen gutter som lekte med ball utenfor knuste glasset. Per angret øyeblikkelig på ønsket sitt. Hvorfor?

2. Hvorfor er det bedre å ha runde kloakklokk enn å ha firkantede kloakklokk?

3. Fire lysbrytere i et kontrollrom styrer lysene i fire rom i en annen etasje. Lappen som forteller hvilken bryter som styrer hvilket lys er blitt borte, og du kan ikke se om lysene i disse rommene er på når du sitter i kontrollrommet. Hvordan kan du finne ut hvilken lysbryter som styrer hvilket rom, ved å bare gå til rommene en gang? Du kan slå av og på lysbryterne så mange ganger du vil før du går for å sjekke rommene.

Svar på gåter:
1. Per er en gullfisk.
2. Firkantede kloakklokk kan falle ned i hullet hvis de blir holdt på skrå, mens runde ikke vil gjøre det.
3. Slå på bryter 1 og 2, og vent en stund. Slå deretter av bryter 2, og slå på bryter 3. Gå deretter for å sjekke rommene, og kjenn på lysene/lyspærene. Hvis lyset er på og lyspæren er varm, så er lyset i rommet styrt av bryter 1. Hvis lyset er av og lyspæren er varm, er det bryter 2. Hvis lyset er på og lyspæren er kald, så er det bryter 3, og hvis lyset er av og lyspæren er kald, så er det bryter 4.