Bhangra Mega Show

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 25. september var det duket for “Årets Mega […]

25. september var det duket for “Årets Mega Bhangra Show” en bhangrakonsert, denne gangen med litt andre ingredienser.
Det var søndag ettermiddag og vi sto utenfor Ekeberghallen sammen med en god del andre mennesker. Nærmere 1 000 bhangratilhengere hadde funnet veien til Ekeberhallen. Alle hadde kommet for å oppleve bhangra “live” med Daler Mehndi og Stereo Nation. Etter ca. halv times venting ble publikum sluppet inn i konserthallen. I alt var konserten forsinket en time og forsinkelser begynner vi nå å bli vant til. Eller? Det var Bollywood.no som arrangerte konserten som var et familiearrangement uten alkohol.
Programmet ble ledet av radioprogramverten Lashkara. Først ut på scenen var den velkjente barnegruppa “Aapna Punjab”. Må bare understreke en ting her, disse smågutta kan virkelig danse!
Med live dholis på scenen klarte de å levere en knallbra oppvarming til publikum. I det siste har vi sett til disse guttene på Sonu Nigam og Jazzy B konserten, men denne gang var kanskje den beste opptreden.
Publikum måtte ikke vente lenge før de fikk oppleve en av kveldens hovedartister: Stereo Nation (Taz) entret scenen sammen med sin afroamerikanske vokalist.
Han startet med låten han ble først kjent med, nemlig “Don’t break my heart”. Stereo Nation, som i det siste har turnert i Amerika sparte ikke på energien denne kvelden. Publikum virket derimot litt for trøtt denne søndagskvelden, slik at de ble mye sittende. Stereo Nation er kjent for å lage liv og røre når de først har en konsert, og utbrøt på scenen “I have travelled all the way from UK to you guys and you have to enjoy more than that! Or?” Det sier litt at selve artisten ikke var fornøyd med publikumet eller så falt han rett og slett ikke i smak hos publikum?
Han fremførte en rekke sanger fra hans gamle album og sanger som han har sunget i Bollywoodfilmer. Blant dem var det “Thoda dary wich”, “Ishq” og “Pyaar”. I alt leverte Stereo Nation en bra opptreden samtidig som han klarte å få de trøtte tilskuerne til å bevege på seg etter hvert.
Klokken hadde passert ni og det var dette øyeblikket mange hadde ventet på. Publikum får beskjed om at Bhangra-legenden Daler Mehndi gjør seg klar til å overta scenen. Programlederen går av scenen, lyset senkes og publikum faller til ro. Vi hører en slags bønn, det er Daler Mehndi som synger, hvor stemmen hans befant seg visste ingen av oss. Det var en religiøs bønn, mer visste jeg ikke. Mehndi avslutter “sangen” og entrer scenen med stil. Han begynner med det samme med låta “Tunak Tunak”. Nå var det ingen utvei, dette var virkelig “magi”. Daler Mehndi har aldri vært bedre og folket elsket han. Nå var det ikke noen som satt i ro, nesten alle de oppmøtte danset og storkoste seg under resten av konserten.
Mange hadde funnet dansegulvet foran scenen og både store og små koste seg med de velkjente låtene til Daler Mehndi. Det sies at det fins bare en Konge i hver musikksjanger og i bhangra er det ikke tvil om hvem som stikker av med denne tittelen.
Noen av sangene han fremførte var “Agar Zindagi Mai”, “Balle Balle” og “Tera Jalwa”
Daler Mehndi hadde nylig besøkt både Danmark og Sverige før han fant veien til Norge og det var ingen tegn til noe som helst slapphet i han. Han leverte en skinnsykt bra opptreden, en opptreden publikum sent kommer til å glemme.
Konserten avsluttet nærmere elleve tiden og Mehndi hadde sunget omlag 13-15 sanger. Folk fikk servert det beste innen bhangra denne kvelden! Konserten får enda en pluss for det gjeve lydanlegget de hadde denne kvelden. Generelt er det lyden publikum klager på, men her var det ingenting å klage på.