Ikke la deg lure av lottosystemet ”Universal-Lotto”

På lett norsk
Latest posts by På lett norsk (see all)

Forbrukerombudet advarer forbrukere mot å sende inn bestilling på lottosystemet “Universal-Lotto” som drives av Norsk Pengespill. Lotto er et rent matematisk tilfeld­ighetsspill, og det finnes ikke et system som kan forbedre sannsynligheten for å nå høyeste premiegruppe, det vil si 7 rette. I et brev til Norsk Pengespill varsler Ombudet om at det vil bli fattet forbudsvedtak med tvangsgebyr dersom den ulovlige markedsføringen ikke stanses.
Forbrukerombudet fikk mange henvendelser fra forbrukere som reagerte på markedsføringen av lottosystemet “Universal-Lotto”. I markedsføringen gis det inntrykk av at dette lottosystemet gir høyere vinnersjanser, ved bruk av påstander som “..Lottosystem med garanti for 7 rette..”, “..Toppgevinst hver 5. uke!..” og lignende utsagn.
Etter praksis fra Markedsrådet og Forbrukerombudet er det villedende, og i strid med markedsføringsloven. Det er også villedende å henvise til “fornøyde kunder” som har vunnet store premier ved bruk av systemet.
Forbrukerombudet fastslår at markedsføringen inneholder flere brudd på markedsføringsloven, og ber Norsk Pengespill om at all videre distribusjon av det aktuelle tilbudet stanses umiddelbart.