Gåter

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Tallspillet I tabellen over skal du fylle inn […]

Tallspillet
I tabellen over skal du fylle inn et 10-sifret tall. Sifferet i den første boksen (0-boksen) skal angi hvor mange nuller det er i hele tallet, sifferet i den andre boksen skal angi hvor mange enere det er i hele tallet, osv.

Enda en elv krysning
Tre mennesker, en stor ape og to små aper skal krysse en elv.
1. Det er bare en robåt, og den kan bare ta to aper eller mennesker, selv om det er små aper!
2. Bare menneskene og den store apen kan ro båten.
3. Det må aldri være flere aper enn mennesker på noen av sidene, ellers vil de angripe menneskene. (Dette gjelder også selv om noen sitter i båten!)
Hvordan skal de komme seg over?

Snooze
Hvorfor er det vanlig at radiovekkerklokker med snooze-funksjon venter 9 minutter før neste alarm?

Svar på tallspillet
Tallet er 887143*7000. (Jeg har skrevet det sånn slik at du ikke skal se svaret ved en feiltagelse. Bruk kalkulator hvis du vil vite svaret og er for lat til å prøve deg fra.).

Svar på elvekrysning
Først må den store apen ta over begge de små apene (en om gangen). Deretter ror den store apen tilbake, og to mennesker ror over til den andre siden. En av menneskene tar med seg en liten ape tilbake, og tar deretter med seg den store apen tilbake. Så tar han den andre lille apen tilbake, før han tar med seg det siste mennesket over til den andre siden. Deretter må den store apen hente de to apene (en og en), og da skal alle være over på den andre siden.

Snooze
Fordi da trenger vekkerklokken bare å sjekke det siste sifferet i klokkeslettet for å bestemme om den trenger å ringe på nytt. Hvis den skulle vente 10 minutter, måtte den sjekke også neste siste sifferet, ellers ville den ringe igjen med en gang du trykket snooze. Så det er bare for å forenkle kretsene som styrer alarmen!