Jobb? Nei takk!

Author Recent Posts Utspill Latest posts by Utspill (see all) Hvit jul - 07.04.2006 Ferieparadis - 07.04.2006 Hvor mange “eksotiske” venner har du? - 07.04.2006 Akersgata melder: Nasjonen står for fall. 200 000 arbeidsledige og tallet er stadig økende. 100 000 arbeidsplasser står ubesatte. Undersøkelser viser at vi nordmenn har mistet arbeidslysten. Vi gidder rett […]
Utspill
Latest posts by Utspill (see all)

Akersgata melder:

Nasjonen står for fall. 200 000 arbeidsledige og tallet er stadig økende. 100 000 arbeidsplasser står ubesatte.

Undersøkelser viser at vi nordmenn har mistet arbeidslysten. Vi gidder rett og slett ikke mer. Køene på postkontorene har aldri vært så lange. Beregnet ventetid på Torshov postkontor klokken 12:00 i dag var tre uker. Konserndirektør i Posten Norge AS, P. Pat er oppgitt og skylder på politikerne.

Men postkontorene er ikke de eneste som sliter. Vi snakket med Rema 1000-sjef Reitan, og han kunne bekrefte at de har ikke fått inn fem flate øre i kassa den siste uken. – Det er ikke lett å drive butikk når ingen vil sitte i kassa. Reitan frykter at hvis det fortsetter slik kommer Rema 1000 til å gå konkurs, med mindre han setter seg i kassa selv, og da vil han ikke kunne feire 40-årsdagen med like mye pomp og prakt som 30-årsdagen. Men det stopper ikke der.

Universitetet i Oslo ligger øde. Studentene svikter. Foreleserne har ingen å forelese. Administrasjonen har ingen å administrere, bortsett fra seg selv kanskje. I tillegg skal Lånekassen legges ned som følge av dette. – Ingen vil låne penger for å studere, står det i en pressemelding som ble sendt ut i går. Studentene selv sier at de ikke gidder å studere så lenge de får 300 000 i året av staten for å sitte hjemme, mens lånekassen utbetaler bare 80 000, som lån.

Skattetaten merker også virkningene av dette. Skattedirektør Bjarne Hope har uttalt til Akersgata at de har fått inn betydelig mindre enn det som er vanlig hittil i år. Økonomene har begynt å spekulere i om den norske stat må begynne å bruke oljepengene tidligere enn antatt. Da kan det hende at oljepengene er oppbrukt før fremtidige pensjonister rekker å bli pensjonister. Det må jo sies å være dårlige nyheter for fremtidige pensjonister.

Det kan hende at det er jeg som har misforstått, men er det ikke et mål å få flest mulig ut i arbeid (?) og ikke å stimulere alle de som jobber til å slutte å jobbe?