Marsj for varig fred på Sri Lanka

Nærmere 1 300 tamiler deltok i fakkeltog torsdag 20. oktober i Oslo. Tamilene ber den nye regjeringen om å engasjere seg og få liv i den nesten døde fredsprosessen.

2002 ble det undertegnet en våpenhvileavtale mellom den Sri Lankeiske regjeringen og Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE).
Fredsprosessen i Sri Lanka har den siste tiden stoppet helt opp. Dialogen mellom partene er borte, og håpet om en lys fremtid har minket blant befolkningen. Derfor ønsker tamilene å få liv på prosessen for å få en varlig løsning på konflikten på Sri Lanka, i følge en pressemelding.
Norsk Tamilsk Forum står bak arrangementet, og forumet er en samling av norsktamilske organisasjoner i Norge: Tamil Sangam i Norge, Hindu Kultur Senter, Det Tamilske Samordningsutvalget, Tamilsk Katolsk Ungdomsforening, Norsk-Tamilsk helseorganisasjon, Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter, Tamil Youth Organisation in Norway, Tamilsk Kvinneorganisasjon Norge, Tamilsk Rehabiliteringsorganisasjon Norge og Catholic Tamil Welfare Association Norge (CATWAS).