Tre komedier og et melodrama

Author Recent Posts Bollywood Masala Latest posts by Bollywood Masala (see all) Kunsten å skrive Bollywood manuskript - 16.04.2006 Nye stjerner på Bollywoods himmel - 16.04.2006 Trening i reneste Bambaiya ishtyle - 15.04.2006 Det at det er bare tre dager mellom diwali og eid i år gjør helgen til en spesiell helg for kinogjengere. Alle […]

Det at det er bare tre dager mellom diwali og eid i år gjør helgen til en spesiell helg for kinogjengere. Alle store filmer kommer ut den uka er laget med store budsjett og store stjerner – “Garam Masala”, “Kyon Ki… “, “Home Delivery” og “Shaadi No. 1”.

I filmene som sendes ut den uka, er det flere komedier. “Garam Masala”, laget av Priyadarshan, har John Abraham and Akshay Kumar, som begge er brennaktuelle i Bollywood for tiden, så filmen lover å være ganske garam garam (hot). Paret konkurrerer om å flørte med de tre nyeste ansikter i Mumbai; Daisy, Neetu og Nargis.

– Mine beste øyeblikk på skjermen er der jeg kysser John, forteller Daisy Bopanna til The Times of India. – Egentlig var det bare et flyktig kyss, men det var min første scene og jeg var veldig nervøs. John fikk spenningen til å minske ved å innrømme at han var litt sjenert selv, sier Daisy. Og Akshay Kumar var til stor hjelp under innspillingen, han ville alltid foreslå forskjellige måter å si sine replikker på. Jeg hadde følt meg bortkommen uten ham.

En annen Priyadarshan film som kommer ut samme dag er “Kyon Ki…”. Med et litt mer intenst plot og Salman og Kareena Kapoor sammen for første gang. Filmen sies å være basert på “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”, men Bollywood-versjonen er en film med både drama og komedie.

Slapstickmester David Dhawan gir ut “Shaadi No. 1”. Bollywood’s mest uanstendige regissør har laget en film i god gammel stil, med en lapskaus av artister og et tullete manus.

Det er alle utsikter til at “Shaadi No. 1” er nok en Dhawan film full av antydninger og skøyerstrek, med Sanjay Dutt, Fardeen Khan, Ayesha Takia, Esha Deol, Soha Ali Khan og Sharman Joshi. Ria Sen, Sophie Chaudhary, og Arti Chhabria er tre sexbomber i filmen.

Ayesha Takia spillerogså i Sujoy Ghoshs film “Home Delivery”, den fjerde filmen i Diwali kvartetten, Vivek Oberoi er helten i filmen der Boman Irani and Mahima Choudhary også er med. Filmen er romantisk, med mye humor . Det ryktes at det er 21 gale sanger i filmen, og en av dem synges av Boman selv.

– Ingen vil ha stress, sier Ratan Jain, produsent av filmen “Garam Masala”. – I filmindustrien her i dag går folk inn for komedie slik de gjorde det med naken hud filmer i fjor. De fleste følger strømmen.

I Bombay har filmene klart å gå over fra å bruke slapstick humor til mer subtil ironi. Bortsett fra Dhawan da. Bollywood er lei den tragiske romantiske helten. Nå er det latter fra salen som er viktig. Skuespillere som Amitabh Bachchan, Anil Kapoor og Salman Khan har alle spilt i komedier i Bombay i år.

I fjor gjorde filmer som “Murder”, “Hawas” og “Tauba Tauba” det best – filmer der utringninger og kløft mellom brystene var viktigere enn manuset. Men i år har det vært komedienes år. Ikke bløtkakakehumor og grov farse slik Govinda er kjent for, men ironi og litt mer sofistikert komedie. Filmer om utroskap som “No Entry”, eller om kriminelle som “Bunty aur Babli”.

Yash Raj Films mener at det publikum liker er overraskelser, uansett om det er hete sexscener eller dristige vitser.