Hva er egentlig HDTV?

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 HD står for “high definition” altså høyoppløsnings-TV. HDTV […]

HD står for “high definition” altså høyoppløsnings-TV. HDTV er en kombinasjon av flere standarder for å levere høykvalitet kringkasting til TV-seerne.
Et HDTV bilde er i bredt format. Det er klart at ett av motivene for HDTV er å gi oss et større synsfelt, og dette bildeformatet gjør akkurat det.
Et viktig moment å tenke på når en vurderer oppløsning, er skjermstørrelsen. Bildekvaliteten på HDTV blir dårligere jo større skjerm en bruker.
De nye flatskjermene er enten plasma- eller LCD-skjermer. LCD er standard opp til 37 tommer, mens de store skjermene – fra 38 tommer og oppover – er plasmaskjermer. Felles for begge variantene er at de er i bredformat, som de fleste filmer og TV-programmer produseres i nå.
Merkestandarden HD ready kommer til å bli et godt hjelpemiddel for å kunne velge riktig, men det er ikke mange som har kommet i gang med å bruke denne ennå. Denne våren kan listen over krav som den spesifikasjonen utgjør, være like meget nyttig å ta med seg i butikken.