Fra Bombay-bord til Buddha-statuer

Nå må du ikke lenger reise jorda rundt for å samle ting til å pynte hjemmet med. For nå kan du nemlig finne det på et senter i nærheten. Det ser ut til å ha blitt en trend å pynte norske hjem med ting fra ulike land.

Hvis du tenker på å fiffe opp leiligheten din, er det mye spennende å velge blant på det norske markedet. Nå er det ikke lenger bare persiske tepper på Ikea. Man kan finne møbler som heter Bombay-bord blant annet. Og glitrende gardiner og pynteputer i sprakende farger er det heller ingen mangel på. Det finnes også buddhistiske statuer man kan ha på seksjonen uten å ha noe med buddhismen å gjøre. Jeg har ofte lagt merke til at nordmenn er veldig glad i levende lys og til det er det også krystall-lyslykter i fine farger. Det er også nydelig service med mystiske mønstre på til kjøkkenet.
Asiatisk inspirert interiør har kommet for å bli. Men det har også en norsk vri på seg som gjør det veldig interessant. Nordmenn er kjent for å reise mye og kanskje derfor er det kommet mange fremmede ting i de norske butikkene også. Man må ikke lenger dra til en utenlandsk butikk for å finne seg noe eksotisk til hjemmet. Er dette et positivt tegn på at nordmenn aksepterer det fremmede såpass mye at de åpner sine hjem for det?
Utenlandsk mat har for lengst tatt sin plass i norske hjem og nå står asiatisk interiør for tur. Kanskje er nordmenn blitt mer eventyrlystne i løpet av de siste årene og tør å prøve noe nytt og fremmed. Jeg synes at vi drar i retning mot en mer fordomsfri framtid i Norge.
Selv synes jeg det er i det dyreste laget å kjøpe eksotisk stoff til hjemmet herfra. Jeg spanderer heller en tur til hjemlandet på meg og shopper derfra. Men jeg må si at det er flott å se slike butikker på store kjøpesentre enn bare på Grønland. Norge blir mer og mer påvirket av de ulike minoritetene som for lengst har blitt en del av dets samfunn. Og en ny subkultur ser ut til å utvikle seg rett foran øynene våre.