Gratis leksikon?

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Den engelskspråklige utgaven av nettleksikonet Wikipedia har nå […]

Den engelskspråklige utgaven av nettleksikonet Wikipedia har nå 3,3 millioner artikler. “The Free Encyclopedia”, som det også kalles, tilbyr også en norsk versjon av leksikonet.
Det utgis av den ideelle stiftelsen Wikimedia Foundation, som er basert i USA. Den norske utgaven ble lansert 26.
november 2001.
Wikipedia har passert 50 000 artikler på norsk. Leksikonet er brukerdrevet og er gratis. Wikipedias norske talsmann, Chris Nyborg, mener at antallet signerte og dokumenterte artikler øker, og at dette bidrar til å heve nivået.
Det tunge naturvitenskapelige tidsskriftet “Nature” publiserte i fjor en undersøkelse som viser at Wikipedia faktisk ikke har stort høyere feilprosent enn det svært tradisjonsrike og velrenommerte britiske leksikonet Encyclopædia Britannica.
Her finner du den norske versjonen: http://no.wikipedia.org
Hovedsiden:
http://en.wikipedia.org