FN-prosjekt vil gi data til fattige barn

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Bærbare billig-PC med sveiv skal nå spres til […]

Bærbare billig-PC med sveiv skal nå spres til fattige barn over hele verden, med støtte fra FN.
PC-en skal koste rundt 100 dollar (om lag 660 kroner), men har likevel ganske imponerende spesifikasjoner, i forhold til prisen, i følge IT avisen. For maskinen skal ha fargeskjerm, trådløst nett, 500 MHz-prosessor og én gigabyte Flash-minne. I tillegg til vanlige strømmuligheter skal man også kunne lade opp PC-en via en sveiv på siden av maskinen.
FN skal offisielt støtte den bærbare PC-en som er utviklet av Nicholas Negroponte og Massachusetts Institute of Technology. Utviklingsprogramdelen i FN som skal støtte One Laptop per Child-programmet. Sistnevnte jobber med lokale og internasjonale grupper for å sikre at den spesielle bærbare PC-en kommer frem til barn i utviklingsland.
Meningen er at denne maskinen skal gjøre det mulig for utviklingsland å kjøpe bærbare PC-er til alle barn i landet. Noe som skal gi utdanningsmuligheter som tidligere ble sett på som umulige.
– Hvis du ser på hvilket som helst problem her i verden, vil løsningen på det problemet utvilsomt inkludere utdanning. Når det gjelder utdanning er den bærbare PC-en uhyre viktig, sier grunnleggeren av MITs Media Lab, Nicholas Negroponte.
Industrigiganter som AMD, Red Hat Linux, Brightstar og News Corp har støttet prosjektet. Den er utviklet i samarbeid med Google, og har kun programvare med åpen kildekode. Mange land har forhørt seg om prosjektet, og Brasil, Thailand og Egypt har allerede indikert at de vil kjøpe opp til en million maskiner hver.