Billig Windows og Office for studenter

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Snart skal studenter få laste ned Windows og […]

Snart skal studenter få laste ned Windows og Office direkte, til priser med ekstrem rabatt, melder Computerworld.
De færreste studenter vet at de kan få kjøpt Microsoft Office for 600 kroner. Nesten ingen studenter bruker avtalene som gjør at de får kjøpt Microsofts programvare til en brøkdel av butikkprisen.
Det finnes en studentversjon som fås kjøpt i butikken, men en enda billigere versjon kan kjøpes hvis universitetet eller høyskolen din har en avtale med Microsoft. Problemet er at de færreste vet om dette og at høyskolene ikke har kapasitet til å administrere ordningen.
– Man har vært avhengig av at for eksempel en høyskole tegner en avtale med Microsoft. Så kan høyskolen selge dette videre til studentene. Dette fungerte aldri. Høyskolene klarer ikke å håndtere en slik administrasjon, sier Bjørnar Hovemoen som er ansvarlig for utdanningssatsningen i Microsoft Norge.
Med en helt ny løsning som lanseres til høsten skal de billige Microsoft-produktene, som også inkluderer Windows, blir langt mer tilgjengelige. Microsoft håper at de skal bidra til å få bukt med mye av piratkopieringen.
– Vi må i hvert fall gi studentene en mulighet til å kjøpe produktene før man går ut å kritiserer dem for piratkopiering, sier Hovemoen.