Mener USA selv står bak 9-11

Author Recent Posts Sett innenfra Latest posts by Sett innenfra (see all) Ibsen uten tid og rom - 19.10.2006 Mener USA selv står bak 9-11 - 21.09.2006 Vi trenger nye briller! - 25.08.2006 9-11 er uten tvil dagen da verden forandret seg for alltid. Hva som skjedde den dagen er det mange som fortsatt spekulerer […]
Sett innenfra
Latest posts by Sett innenfra (see all)

9-11 er uten tvil dagen da verden forandret seg for alltid. Hva som skjedde den dagen er det mange som fortsatt spekulerer i. Svært mange arabere har helt fra starten ikke trodd at Bin Laden stod bak dette gigantisk angrepet – ikke fordi han ikke ønsket en slik aksjon, men rett og slett fordi han og gjengen rundt ham umulig kunne ha teknologien til å slippe gjennom sikkerhetssystemene og radarsystemene til landet med verdens mest avanserte teknologi. I stedet er det en utbredt oppfatning om at det er amerikansk etterretning enten alene eller i samarbeid med israelsk etterretning som er mesterhjernen bak angrepet som endret verden en gang for alle. Det er den paranoide tankegangen som preger arabere og muslimer for tiden, vil nok mange si!

Fem år etter helvetesscener fra New York, har konspirasjonsteorien aldri hatt større oppslutning. Ikke i den arabiske verden, for da ville jeg ikke brukt spalteplass på slikt gammelt nytt. Neida folkens – konspirasjonsteorien vinner ny grunn i USA! Nettet er fullt av dokumenter rundt dette. Det mest kjente bidraget er filmen Loose Change som er gratis for visning på nettet. www.journalof911studies.com.

Det anerkjente Scripps Surveys Research Center ved Ohoi Universitetet har spurt over 1000 amerikanere om 9-11. Over en tredjedel av amerikanere mener det var ’sannsynlig’ eller ’veldig sannsynlig’ at staten enten tillot angrepet å finne sted, eller selv stod bak 9-11.

Undersøkelsen er tilgjengelig på www.newspoll.com, og har fått stor oppmerksomhet av velrenommerte magasiner og aviser som Time og New York Times. En tredjedel av amerikanerne utgjør over 100 millioner amerikanere, folkens. Det er forferdelig mange mennesker! Bush -administrasjonen har lagt ut en forkortet versjon av rapporten rundt 9-11 i form av spørsmål og svar, www.nist.gov i et forsøk på å komme med motsvar til konspirasjonsteorien. Tilhengere av konspirasjonsteoriene (selv kaller de seg ’truth activists’), en gruppe som etter hvert inkluderer forskere, professorer, ingeniører, kjemikere og andre akademikere, mener at denne rapporten bare reiser nye spørsmål.

Robert Bowman, tidligere sjef for ‘Star Wars-programmet’ under presidentene Gerald Ford og Jimmy Carter er bare en av flere kjente navn som etter hvert har sluttet seg til teorien om at interne amerikanske krefter står bak 9-11. Han uttaler til San Fransisco Gate at de ny- konservative i administrasjonen lenge har ønsket kontroll over irakisk olje, de har svært lenge trodd på USAs militære aksjoner i Midtøsten. Både han og andre konspirasjonstilhengere viser til dokumenter skrevet av Rumsfeld, Cheney og Rice helt tilbake til slutten av 80-tallet om innføring av total amerikansk herredømme over verden ved hjelp av militær overlegenhet, om militære aksjoner i Midtøsten og om kontroll over oljen i regionen.

Uansett hva en mener om slike konspirasjonsteorier har de etter hvert fått så stor oppslutning i USA at det ikke lenger kan skyves under teppet som noe vås. Når over 100 millioner mennesker tror på dette er det slik Lev Guzman skriver i Time:
–Konspirasjonsteorien er ikke lenger et avvikende fenomen, men en politisk realitet med tyngde.