Politidirektoratet: – Beklager

Dersom ”Noras” historie stemmer, beklager vi det som har skjedd. Vi tolererer ikke slik oppførsel og bruker mye ressurser på å unngå det, sier seksjonssjef Egil Svartbekk i Politidirektoratet.

Svartbekk sier Politidirektoratet har tatt noen grep som han håper vil bedre politiets forhold til minoritetsungdommer i framtiden.
– I år har vi satt i gang et prosjekt som heter ”mangfold i politietaten”. Det skal lære politifolk om minoriteter. I tillegg har vi jobbet med å følge opp regjeringens handlingsplan mot rasisme og diskriminering, sier Svartbekk.

Kulturforståelse
I samarbeid med Politihøgskolen har representanter fra alle politidistriktene i landet vært på samling i Oslo, hvor blant annet kulturforståelse har vært ett av temaene.
Svartbekk forteller at en del av tiden på samlingen gikk med til å stille spørsmål om hvordan politiet jobber, hvordan de ønsker å bli oppfattet ute blant alle grupper av publikum, og hvordan man kan få til en endring.
Målet er at politifolkene skal ta med seg den nye kunnskapen tilbake til kollegaene.
Svartbekk sier at visse personer med minoritetsbakgrunn må forvente å bli kontrollert, men at når det skjer skal politifolkene opptre på en skikkelig måte.

Ønsker minoriteter
Svartbekk sier videre at de ønsker større mangfold i politietaten.
– Vi ønsker å få flere minoriteter inn i politiet. På den måten blir politiet bedre i stand til å løse sine oppgaver overfor publikum.
Fire ganger i året gjennomfører Politidirektoratet et dialogforum hvor blant annet Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD) deltar.
– Hensikten er å skape diskusjoner og komme frem til tiltak hvor både organisasjonene og Politidirektoratet, kan bidra til og bedre forståelsen og forholdet mellom politiet og minoritetsgruppene, sier Svartbekk.