– Eugene var snill

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Siviløkonomen Rasak Akinyemi synes det som har skjedd […]

Siviløkonomen Rasak Akinyemi synes det som har skjedd er forferdelig, og mener noe må gjøres.
– Eugene var en snill og grei kar. Han var rolig og ikke typen som ble sint, sier siviløkonomen. I likhet med sin avdøde venn kommer også han opprinnelig fra Nigeria.
Sist gang Akinyemi møtte Obiora var i Oslo for fire år siden. Da spiste de middag sammen og snakket, som en skjebnens ironi, om politiets tendens til å bruke vold mot afrikanere. Lite visste Eugene den gangen om at han selv skulle bli tatt kvelertak på og miste livet i politiets varetekt.
– Vi opplever gang på gang at politiet bruker vold mot afrikanere, eller folk som har en annen hudfarge enn hvit. Nå må justisministeren gjøre noe, krever Rasak Akinyemi.
Han var en av dem som møtte opp til en demonstrasjon utenfor justisdepartementet, som tolv minoritetsorganisasjoner arrangerte, for å protestere mot politiets behandling av kameraten og andre med minoritetsbakgrunn. Det ble holdt tilsvarende demonstrasjoner i andre norske byer.
De tolv minoritetsorganisasjonene har skrevet et brev til justisminister Knut Storberget (Ap), der de ber departementet og ledelsen i politiet ta på alvor at folk med minoritetsbakgrunn opplever at politiet opptrer annerledes overfor dem, enn overfor hvite.
– Negative erfaringer med politiet er i ferd med å fremmedgjøre ungdommer. Dersom ikke politiet opptrer mer profesjonelt i møte med minoritetsungdommer i Norge, er vi redd raseopptøyer er noe som ikke lenger bare vil skje utenfor våre grenser, heter det i brevet.
Avdekke holdninger
Statssekretær i justisdepartementet, Terje Moland Pedersen (Ap), ble møtt av flere personer som ville snakke med ham, da han kom ut til de som protesterte.
Han sa at det skal forskes på politiets holdninger til etniske minoriteter.