Dårlig norsk?

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Jeg rister på hodet. Jeg rister og rister […]

Jeg rister på hodet. Jeg rister og rister og rister. Det går ikke an. Det kan ikke være mulig. Jeg tenkte akkurat det samme for 14 dager siden. Den gangen handlet det om hvor mange 6-åringer som ikke snakket norsk. Og vi er fortsatt inne på noe av det samme.

Fredag 8. september 2006 stod følgende i Aftenposten Aften: ”Dårlig norsk greit”. Dette er et sitat fra Athar Ali.

Athar Ali er tidligere bystyrerepresentant for RV i Oslo. Han har sittet i Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndigheter i flere år og han er leder i Norsk Innvandrerforum.

Jeg prøvde å finne ut noe om Norsk Innvandrerforum, men fant ingen hjemmeside. Bare en hel masse treff fra forskjellige medier hvor Athar Ali hadde uttalt seg om ymse saker. Så jeg vet egentlig ikke hva de jobber med.

Uansett. Athar Ali sier at det ikke er så viktig for barna å kunne godt norsk, man bør heller legge mer vekt på morsmål og tospråklig opplæring.

Ja, morsmål er viktig, men det å kunne godt norsk, i hvert fall hvis man har tenkt å leve og jobbe i Norge, er veldig viktig. Det er viktig for å kunne ta en god utdannelse, det er viktig for å kunne få en bra jobb og ikke minst for det sosiale livet. Med mindre man som nordmann med pakistanske røtter bare henger sammen med andre nordmenn med pakistanske røtter, for eksempel.

Du har ikke sjangs til å bli statsminister i Norge hvis du ikke snakker godt norsk. Og du kan bare glemme å være nyhetsanker på Dagsrevyen hvis du ikke snakker godt norsk.

Skal man da selge kebab, sitte i kassa på Rema og kjøre drosje i X antall generasjoner?