Antonsen tar feil

Stian Antonsen går rett i skyttegraven og ramser opp en rekke feilaktige påstander og myter om en aldersgrense i hans svar replikk (Utrop utgave nr 2).

Han starter med å stille spørsmålet ”hvorfor i all verden skal ikke loven være lik for alle?” Dersom han hadde satt seg inn i det konkrete lovforslaget ville han ikke stilt det spørsmålet. For der går det helt klart og tydelig frem at dersom denne loven blir vedtatt så vil den gjelde for absolutt alle, uavhengig av kjønn, religion, seksuell legning, etnisk opprinnelse og rase.

Han hevder deretter i neste avsnitt ”Det å kjempe for retten til å elske hvem man vil er en viktig kamp…”. Nettopp derfor er det viktig å få på plass en lov som sikrer unge mennesker med innvandrer- bakgrunn denne rettigheten, som dessverre mange er fratatt gjennom tvangsekteskap. Og når vi som politikere ser at den berømte ”dialogen” og det holdningsskapende arbeidet ikke har fungert etter mange tiår, da har vi en plikt ovenfor de menneskene som blir rammet av denne formen for grusomhet foreta oss noe og ikke sitte og se på!

Antonsen hevder at aldersgrense for henteekteskap ”vil hindre etnisk norske så vel som innvandrere i å gifte seg med en de har truffet på ferie, studiereise i utlandet eller lignende”.
Dette er helt feil, igjen ville det vært en stor fordel hvis Antonsen hadde satt seg inn i lovforslaget. For det første så gjelder loven for land utenfor EØS-området. Så dersom noen skulle treffe noen i Spania, England, Hellas, Romania, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike eller noen andre Europeiske land som nordmenn ferier til eller studerer i så vil en slik lov ikke ha noen begrensing i forhold til å hente ektefelle. For det andre så er ikke en aldersgrense på 21 år veldig urimelig, ettersom de aller fleste som gifter seg er langt eldre.

Videre stiller Antonsen en rekke helt urelevante spørsmål som overhode ikke har noe tvangsekteskapsproblematikken å gjøre, men han kobler de opp mot problemstilingen og derfor svarer jeg på disse. Når det gjelder kjernetid i barnehage så mener FrP at det er direkte urettferdig og forkastelig å gi enkelte grupper i samfunnet goder ene og alene på bakgrunn av deres rase, etniske opprinelse, religion, kjønn o.s.v. Slike ting vill sette opp ulike grupper opp mot hverandre og føre til mer rasisme og konflikter. Antonsen har tydeligvis ikke forstått at FrPs budsjett henger sammen med vår øvrige politikk. Det kommer frem når han lurer på hvorfor vi kutter i norskopplæring.

Dersom Antonsen hadde fulgt med, så ville han ha fått med seg at vi ønsker å reduser inntak av innvandrere og grunnløse asylsøkere betraktelig, og da vil det naturlig nok være mindre behov for tiltak som for eksempel norskopplæring. Heldigvis så har 70.8 prosent av befolkningen i Norge innsett dette og støtter FrP i sitt krav på å innføre aldersgrense ved henteekteskap.