En gammel dame lette etter skatten sin i 45 tonn søppel

Tyskland-BerlinPå grunn av hennes manglende tillit til banken, puttet en 80 år gammel dame fra Hannover i Tyskland alle sine sparepenger i støvsugerposen sammen med søpla.

Det var omtrent 112 tusen dollar til sammen. Fruen mente at den plassen er det tryggeste sted hvor tyver ikke ville tenke på å lete i det hele tatt. Fordi damen som kommer en gang i uken for å utføre hjemmehjelp ikke visste at det lå noe i den gamle, ødelagte støvsugeren, kastet hun den. Dagen etter ble den så fjernet av søppelmennene. Fruen ble fra seg da det viste seg hva som hadde hendt. Hun henvendte seg med en gang til politiet og ba dem å lete etter skatten hennes. Blant over 45 tonn av byens søppel, etter ca. 10 timers leting, fant medarbeiderne skatten før den ble presset sammen av søppelpresseren. Med det samme skyndte fruen seg til banken for å sette dem inn.
Men hun bestemte seg for å ikke åpne døra igjen for rengjøringsdamen som kastet støvsugeren uten å be om tillatelse. Hendelsen var en gyllen sjanse for barnebarnet hennes til å få vite hvor mye bestemoren eier.
For å bekrefte kjærligheten og lojaliteten sin til henne, var han den første som løp til politiet, mens fruen var fortsatt mye lengre bak ham. Fruen har samlet pengene i løpt av hele livet sitt, og har forbudt seg selv å nyte alle livets goder. For å belønne seg selv, og bekrefte gleden over at skatten var på plass igjen, kjøpte damen en billett til en dyrehage som hun lenge hadde tenkt på å besøke.

Merkelige historier om ekteskapet i India
India-Kolkata
India er fremdeles fullt av mystiske fortellinger, begivenheter og skikkelser. Historier som er blandet av ekstrem fattigdom (eller rikdom), unikhet i oppfinnsomhet og bevaring av eldgamle tradisjoner som forårsaker helsemessige problemer til mange av dem som praktiserer dem. Indiske aviser brakte forleden en historie om en kvinne som ble fengslet av hennes manns familie. De stengte henne inne på et lite værelse i 15 år. Grunnen skal ha vært at hun ikke presenterte verdifulle presanger til brudgommen hennes da de giftet seg.  Politiet har gått til aksjon mot huset ved hjelp av naboer. De fortalte at de fant den 40 år gamle kvinnen alene og helt naken i et mørkt lite, værelse. Kvinnen ble med en gang innlagt på et psykiatrisk sykehus p.g.a. de psykiske og mentale skadene etter 15 år fengsling. Tre familiemedlemmer ble arrestert, hvor mannen selv er blant dem.

Historisk toppmøte mellom USA og Iran
Irak-Bagdad
Iran og USA holdt mandag den 28 mai sitt første bilaterale møte på nesten 30 år. Landenes ambassadører til Irak skal diskutere den stadig dårligere sikkerheten i det krigsherjede landet.  Samtalene ble innledet formiddagen på mandag den 28 mai. Dette representerer en kraftig kursendring hos myndighetene i Washington, som har forsøkt å isolere Iran siden de to landene brøt de diplomatiske forbindelsene etter den islamske revolusjonen i 1979.
– Jeg er sikker på at vi ved å sikre fremgang i dette møtet, uten tvil vil forbedre tilliten mellom de landene og skaper en positiv atmosfære, sier Iraks statsminister Nuri al-Maliki, som deltok på innledningen av mandagens møte. USAs ambassadør Ryan Crocker har ifølge NTB uttalt at han ikke venter noen store gjennombrudd som følge av møtet, og det er få som har videre forhåpninger om at Washington og Teheran skal bli enige om hvordan krisen i Irak best kan løses. Oppkjøringen til de historiske samtalene har heller ikke vært den beste. Den iranske regjeringen har beskyldt USA for å organisere nettverk av spioner i Iran, og søndag ble det overlevert en offisiell protest. Beskyldningene går ut på at nettverkene er ledet av amerikanske etterretningsfolk. Dette er første gang USA anklages så direkte for å stå bak omfattende spionasje på iransk jord. Samtidig ventes det at USAs Irak-ambassadør Ryan Crocker mandag vil ta opp anklagene mot Iran om at landet bistår irakiske opprørere med våpen og teknisk støtte.