– Giske må sjekke fakta

Frps Mezhyar Keshvari avviser kulturministerens uttalelser om Frps manglende prioritering av mangfold i Oslo.

Kulturminister Trond Giske uttalte seg til Utrops utgave nummer 8 blant annet om Oslo bys påståtte nedprioritering av feiringen på Mangfoldsåret 2008. Giske påpekte at Kommune-Norge, blant annet Oslo var inviterte, og at politikerne i hovedstaden har avslått å prioritere det kulturelle mangfoldet.
–     Vi har et parti i byrådet som ikke ønsker å bruke penger på tiltak for å feire det kulturelle mangfoldet, uttalte Giske i intervjuet med klar addresse til Fremskrittspartiets i hovedstaden.
Nå vil imidlertid Frp gi svar på tiltale. Kulturpolitisk talsmann Mezhyar Keshvari sier til Utrop at kulturminsiteren er helt på jordet med sine uttalelser og kritikk av partiets bystyregruppe.
– Giske burde sjekket fakta før han uttalte seg. Ved siste kulturbudsjett ga vi 155 millioner kroner til ulike kulturinstitusjoner i Oslo by, kulturtilbud som blant annet også brukes av ikke-vestlige innvandrere. Hvis han hadde tatt seg bryet av å lese offentlige tilgjengelige dokumenter vil han fort finne ut at Frp har ved hvert eneste budsjettforslag gitt et så høyt beløp, sier han.
Keshvari mener byrådet hittil har løst innvandrings- og kulturmangfolds-problematikken på en god måte.
– Når Giske i sin tid gjorde Mela til et knutepunktfestival var det vi i byrådet som tok regningen, og også i andre sammenhenger. Han har bare opptredt som en festløve og tatt æren mens vi har gjort grovarbeidet, avrunder han.