Skeiv underholdning

Utrops miniguide til skeive filmer og bøker fra siste tiår.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Skeive bøker

Skeiv, normal, lykkelig.

Av Maren K. Sekkingstad (2007)

Forfatteren forelsker seg i andre jenter. Det har satt henne i forskjellige, både morsomme og til tider tragiske, situasjoner. Først alene, og nå sammen med sin kone. Man er enkle mennesker, med enkle perspektiver på det meste. Dette er deres historier, deres skeive blikk på livet.

Elsk meg litt, elsk meg lenge: Homofil kjærlighet i 100 år.

Av Knut Olav Åmås (2000).

Mangfoldig samling tekster om homofil kjærlighet. Mer enn 400 dikt og sitater om kjærlighet, vennskap, ensomhet, tosomhet, annerledeshet, sex, humor, lykke, latter og lyst, som til sammen gir et bilde av hva det vil si å elske et menneske av samme kjønn.

Barfot.

Av Henning Gärtner Braseth og Astrid Urdahl (2002). En etterlengtet antologi med unge homofile skriveføre mennesker som forteller sine egne historier – om det første kysset, den skjelvende foreldrepraten og den store kjærligheten.

Norsk homoforskning.

Av Marianne C. Brantsæter (2001).

I denne boken samles for første gang en rekke framstående, norske homofiliforskere for å gi en oppdatert kunnskapsstatus om forskningen på homoseksualitet. Her er bredt anlagte oversiktsartikler om synet på homofili fra vikingtida til i dag, og analyser av de homofiles stilling i rettssystemet, i kirken, i psykiatrien og i litteraturen. I boken diskuteres om homofili er medfødt eller sosialt skapt.

Skeive filmer

Gender me.

Av Nefise Özkal Lorentzen (2007)

Filmen handler om hvordan muslimske homofile ser på islam, hva de er opptatt av og hvilke utfordringer de står overfor.

Amour de femme.

Av Sylvie Verheyde (2001)

Jeanne er en sframgangsrik kvinne med en lykkelig familie, men hun føler at noe mangler i livet sitt. Hennes liv har blitt rutine og i en alder av 35 år ser hun sitt liv fly avgårde. Men når hun møter den unge sexy Marie på en klubb snur livet seg.

Fucking Åmål.

Av Lukas Moodysson (1998)

Filmen handler om noen ungdommer i småbyen, Åmål, hvor ingenting skjer noensinne. Elin har rotet med 70 000 gutter og syntes alt er kjedelig og lengter etter at noe skal skje. Agnes er den mest ensomme i hele verden, og hun er forelsket i den populære jenta, Elin, at hjertet nesten sprenges. Filmen handler også om hvor vondt det kan gjøre å være forelsket og hvor fantastisk det kan være.

Den andre siden.

Av Fatih Akin (2007)

Filmen fletter sammen fortellinger om mennesker som passerer og rører hverandre. Den tyrkiske jente Ayten er en radikal aktivist og flykter til Tyskland. Der treffer hun en tysk jente, Lotte, og innleder et forhold, til stor fortvilelse for Lottes mor.