For nordmenn flest?

Siv Jensens siste utspill om innvandrere i et intervju med TV2 virker mildest talt underlig når en tenker på at hennes parti bygger sin ideologi på enkeltmennesket.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Overfor kanalen kommenterte hun det hun mener er en mislykket integreringspolitikk.

– Vanlige folk i vanlige bakgårder i hele Norge merker dette. De ser trygdemisbruk, de ser at ting ikke fungerer og at folk ikke er integrerte, de ser at barn blir slått, de ser at barn blir omskåret, og det er ikke en situasjon vi kan ha i et demokratisk land som Norge, sa Jensen.

Her ser det ut til at Jensen mener at alle innvandrere misbruker trygd, slår og omskjærer barna sine. Det har hun fra flere kilder, sier hun. Det får så være, for dette er virkeligheten i enkelte miljøer. Men. Og her kommer et stort MEN! Hva med alle de som ikke gjør alt dette? Er det rettferdig å skjære alle over en kam?

Hvor ble det av visjonen til partiet om “troen og respekten for det enkelte menneskes egenart”?

For snart 11 år siden innvandret jeg og familien fra det krigsherjede Rwanda. I dag er mine søsken høyt utdannet og i arbeid. Jeg kan ikke huske at foreldrene mine hadde en tradisjon for å slå oss, mer enn “et lite slag på lanken” som tidligere partiformann Carl I. Hagens uttalte “burde aksepteres” i et intervju med VG Helg i fjor.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) over hvem som mottok sosialtrygd i 2007 viser 1,6 prosent etnisk norske, mot 6,7 prosent med innvandrerbakgrunn. Det er en stor forskjell, men kan Frp for en gang skyld sette seg inn i hvorfor tilstandene er slik? Jeg forsvarer ingen her, for jeg vet at historier om misbruk finnes. Men skjer det bare blant innvandrergrupper?

Partiet som har som sitt viktigste slagord «for folk flest», burde vel jobbe mer for å bygge opp enn å rive ned en enkeltgrupper i samfunnet. Eller er ikke innvandrere blant folk flest?

Jeg vil utfordre Frp med Siv Jensen i spissen til å prøve å finne noe positivt å si om innvandrere. Det kan ikke være slik at det finnes intet som er bra å si om noen eller noe.

Av samme grunn som at vi ikke går rundt og kaller alle tyskere for nazister, mener jeg Jensen skal slutte med å svartmale situasjonen for alle innvandrere.

Kjære Siv, ta en ny kikk på partiets fundamentale verdier og behandle oss deretter.