forbudt kjærlighet, kart

Author Recent Posts Isabell Sterling Latest posts by Isabell Sterling (see all) Står skrevet i stjernene - 04.11.2014 Hårfarge til besvær - 17.01.2013 Feit, fin og (snart) førti - 14.12.2009 Irak – Tall fra Human Rights Watch viser at homofile i Irak  lever under særdeles vanskelige forhold, og hittil i år er nitti personer drept. […]
Isabell Sterling
Latest posts by Isabell Sterling (see all)

Irak – Tall fra Human Rights Watch viser at homofile i Irak  lever under særdeles vanskelige forhold, og hittil i år er nitti personer drept. Homofile drepes i utenomrettslige henrettelser i landet.

Somalia og Nigeria – Homofil praksis straffbart ved døden i deler av Somalia og Nigeria, der den islamske sharialoven utøves. En dødsdom etter sharia er ikke endelig i Nigeria. Det finnes en ankedomstol innen sharia og en dødsdom kan ankes til høyesterett. Presidenten kan også omgjøre dødsstraffer.

Senegal – I Senegal er det ikke offisielt dødsstraff for homofili, men en det forekommer store antall lynsjinger av homofile senegalesere.

India – Høyesterettsdomstolen i New Dehli avgjorde i juli i år at forbudet mot homoseksualitet er grunnlovsstridig. Bestemmelsen gjelder likevel kun innenfor New Delhis grenser. I resten av det konservative landet råder loven britene innførte på 1860-tallet. Landets tidligere koloniherrer mente at homoseksualitet trosset naturens orden og måtte undertrykkes – et syn som fortsatt er utbredt i India.

Uruguay – Ble det første landet i Latin- Amerika som tillater homofie å adoptere barn. Dette gjelder også ugifte. I 2007 innførte landet en lov som tilater homofile partnerskap.

Kamerun
– 12 jenter ble i mars 2006 utvist fra skolen etter anklage om lesbiskhet. I tillegg fikk de 3 års betinget dom samt bøter. Retten krevde også  6 måneders fengsel dersom homoseksuell adferd ble praktisert.

Quatar – (Zina) utroskap er starffbart med døden. Dette gjelder både menn og kvinner og sex mellom mennesker av samme kjønn. Dersom de tiltalte er ugifte, er straffen pisking. Sharialoven i Quatar gjelder kun muslimer. For ikke-muslimer er straffen 7 år i fengsel.

Kina – Anerkjenner ikke homofili og det er offisielt ingen homofile i Kina.

Burundi
– Har avskaffet dødstraff for homofili, men det er forsatt kriminelt å være homofil.

Rwanda –
Avskaffet i 2007 dødstraff for homofili.

USA – Over hele USA er lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle (LHBT) ofre for et system som fremmer diskriminering, tortur, mishandling og straff. Det rapporteres stadig om politi-overgrep mot personer på grunnlag av seksuell orientering eller kjønnsidentitet.

Egypt
– 14. november i 2001 ble tjuetre menn dømt til fengselsstraffer på mellom ett og fem år av en sikkerhetsdomstol i Kairo. Tjueen menn ble domfelt for “regelmessige utsvevelser”, én ble domfelt for “forakt for religionen”, mens den siste ble domfelt for begge deler. “Regelmessige utsvevelser” er en anklage som brukes for å kriminalisere homoseksuelle handlinger.

Litauen – 14. juli vedtok det litauske parlamentet en lov som forbyr informasjon om homofili til barn og ungdom.

Polen
– I 2007 uttalte Polens undervisningsminister Mirosaw Oechowski til avisa The Warzaw Voice at: “Enhver som snakker om homofili eller andre seksuelle avvik vil bli straffet”.

Jamaica –
Jamaicas sodomilovgivning gjør at homofile menn risikerer opptil ti års fengsel og straffarbeid for sin seksuelle legning.

Sør-Afrika
– Homofili ansees som unaturlig, og en av metodene for å «kurere» lesbiske kvinner er å voldta dem.

 

Fakta

Det finnes fem land som straffer homofili med døden: Iran,Yemen, Sudan, Saudi-Arabia og Mauritania.
Homofili er dessuten kriminalisert med fengselsstraff i 75 stater og selvstyreområder.

I samfunn som forbyr homofili er det vanskelig, om ikke umulig,
sosialt og juridisk for personer av samme kjønn å ha et åpent forhold.
Det er vanlig at homofile gifter seg med en person av motsatt kjønn og
får barn for å skjule sin seksuelle legning.

Eksempler på overgrep homofile utsettes for  rundt i verden:

Kvinner blir voldtatt for å bli kurert for lesbiskhet, ofte i samtykke med/isenesatt av foreldrene

Forfølgelse på grunnlag av at deres forhold og legning er sett på som en «sosial trussel».

Mister foreldreretten

Utsatt for vold av politiet

Angrepet og noen ganger drept, altså såkalt “hatkriminalitet”

Utsatt for verbal trakassering

Mobbing på skolen

Diskriminering på arbeidsmarkedet, innenfor helsevesenet og boligmarkedet.

Nektet asyl

Utsettes for voldtekt og tortur i arresten

Truet for sin kamp for sine menneskerettigheter

Drevet til selvmord

Straffet til døden av myndighetene